Torup slot og bøgeskov – Skønt naturområde i Skåne

torup slot og bøgeskov

Torup slot og bøgeskov er et af vores favoritsteder i Skåne, når vi skal ud i naturen. 

Dette indlæg er en del af serien “My Sweet Spot” hos Bloggers By Heart, hvor forskellige bloggere deler ud af deres yndlingssteder. 

Læs også: Rejseguide til Malmø

Skøn skovtur i Skåne

torup slot og bøgeskov

Vi tager ofte på udflugt til Torup Slot og bøgeskov, som er et perfekt sted for en hyggelig dag med børnene. Her er rig mulighed for at gå på opdagelse og tale om de forskellige planter og dyr. Om efteråret finder vi kastanjer, og om foråret nyder vi, at alt springer ud, og bliver grønt igen. 

Bøgeskoven er stor, og du finder mange forskellige ruter i forskellige længder, så du kan gå den distance, der passer dig. Der er også en supercool trælegeplads for børnene, og så kan du se både køer, heste og rådyr.

legeplads Bara bøgeskov

Læs mere om parkering, madsteder osv. her!

Torup Slot og slotsparken

torup slot og bøgeskov

I starten af skoven finder du Torup Slot, der er en af nordens bedst bevarede slotte fra 1500-tallet. Slottet består af fire fløje, der omringer en borggård, og rundt om slottet er der en voldgrav. I dag er slottet ejet af Malmø Kommune, men har før i tiden blandt andet været beboet af Christian IV’s datter, Leonora Christine og hendes mand Corfitz Ulfeldt, der blev dømt for landsforræderi.

Jeg anbefaler, I tager en gåtur i den fine slotshave, hvor der også går får og græsser.

Vil du på guidet tur på slottet, så læs mere her!

torup slotshave

Café og museum

expo torup museum

Overfor Torup Slot finder du Expo Torup, der er et lille museum placeret i de gamle stalde. Her kan du blive klogere på Torup Slot og det omkringliggende områdes historie. Der plejer også at være forskellige aktiviteter for børnene. Der er gratis adgang. 

Ved siden af Expo Torup finder du Slotscaféen, hvor du kan købe kaffe og kage, og et par enkelte retter. Maden kan nydes både indendørs og udendørs, når vejret tillader det. 

Læs mere om Expo Torup her

slotscaféen i bara

Find vej til Torup Slot og bøgeskov

Torup Slot og bøgeskov er beliggende i Bara et kvarters tid fra Malmø, hvis du tager bil eller bus. Du kan tage bus 148 fra Malmø direkte til skoven.

Du kan også nemt tage bilen, da der er masser af parkeringsmuligheder.

I morgen kan du læse næste indlæg i “My Sweet Spot-serien” kl. 9.00 hos curlycamper.dk. Maria skriver om, hvordan naturen får hende til at slappe af og lade op.

Læs også gårsdagens indlæg hos homebybianca.dk, der giver inspiration til indretningen af udestuen. 

Læs også: Sydlandsk feriestemning i Lomma – kun en time fra København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.