Status på første halvdel af min graviditet

status_paa_foerste_halvdel_af_min_graviditet
Jeg går i dag ind i 21. graviditetsuge, og det betyder samtidig, at første halvdel af min graviditet er overstået. Jeg tænkte derfor, at det var på sin plads med en lille status på de første 20 uger, der er gået.

Det har været 20 skønne, underlige, forvirrende, bekymrende og dejlige uger, og en graviditet er bestemt en ny og anderledes tid. Her er fem punkter, som jeg især har hæftet mig ved:

Kroppen er crazy

Det er altså ret vildt, hvad kroppen kan. Tænk, at jeg er i gang med at lave et lille nyt menneske. I starten synes jeg, at det var ret freaky, men som ugerne er gået, og jeg er begyndt at kunne mærke liv derinde, synes jeg, at det er vildt hyggeligt.
Min krop har allerede forandret sig på mange måder, og har især givet mig masser af tøjkriser i begyndelsen, hvor min mave så mere tyk end gravid ud. Nu har jeg affundet mig med, at kjoler og gravid-strømpebukser er det, der fungerer bedst.

Alle har en mening

Så snart man bliver gravid, er der mange, især andre kvinder, der synes, det er helt okay at fortælle dig, hvad der er rigtigt og forkert. Det virker til, at de fleste har en mening om graviditet, og en lyst til at udtrykke sig. Og det er jo for sin vis også helt okay, at man har en mening, men er det mon nødvendigt altid at sige den højt? Vent eventuelt med at komme med dine meninger og holdninger til den gravide har spurgt dig, og lad den gravide danne egne meninger og erfaringer 😉

Man skal ikke pisse en gravid af

Hysterisk, siger du? Nej da… Jeg har altid haft temperament, men her i graviditeten har jeg virkelig fundet ud af, at jeg ikke gider at finde mig i noget. På en eller anden måde er jeg bare automatisk blevet bedre til at sige fra, og det er faktisk vildt rart. Mindre rart er det dog, når hormonerne giver ukontrollerede tudeture.

Nye følelser

At være gravid har for mit vedkommende betydet en masse fremmede og nye følelser. Blandt andet bekymringer, jeg ikke har haft før. Det er noget underligt noget, der sker oppe i hovedet, når man bliver gravid. For mig har det betydet, især i starten, at jeg tvivlede mere på mig selv – er det mon rigtigt, det jeg gør, må jeg spise dit, og må jeg gøre dat. Heldigvis er det jo gået fint indtil videre, og jeg føler også, at jeg er begyndt at kunne slappe mere af omkring det hele.

Endnu mere klodset en før

Som om jeg ikke var klodset nok i forvejen, så er der blevet koblet en ny dimension af distræthed på. Jeg går konstant ind i ting, taber og vælter ting, glemmer ting, kommer vasketøjet i skraldespanden osv. Måske er det ammehjernen, der allerede nu har slået til?

Men altså jeg synes nu egentlig, det går meget godt med at være gravid, og jeg er ret godt tilfreds med, hvordan de 20 første uger er forløbet. Nu glæder jeg mig til de 20 næste, som sikkert bliver endnu mere spændende og udfordrende 🙂

♡ Katrine

4 Comments

 1. Inger MArie Pedersen
  27. august 2016 / 19:01

  Godt skrevet Katrine – specielt det om andres mening på dine vegne :-).

  • Katrine
   28. august 2016 / 14:21

   Tusind tak, Mie. Ja, det kan godt være lidt irriterende, men det er åbenbart bare en af de ting, der følger med 🙂

 2. 28. august 2016 / 23:29

  He he – dejligt indlæg.

  Kan relatere til det med andres mening – for nøj hvor var der mange af dem i begge mine graviditeter. Plus det at fremmede tror ens mave er lovlig at røre ved! Og så måtte jeg trække på smilebåndet, for det der med klodsethed og tabe ting, det bliver kun værre de næste uger ???? til sidst vil du overveje om det du taber, kan blive liggende til HK er hjemme og kan samle op…

  Ellers bare SÅ skønt at følge din graviditet både her og på snappen ❤️

  • Katrine
   29. august 2016 / 09:09

   Tak søde 🙂
   Ja, alle har en mening på både godt og ondt. Har også prøvet at “fremmede” har lagt en hånd på min mave uden at spørge om lov, og det er virkelig grænseoverskridende. Åh nej, jeg håber altså ikke, at det bliver værre end det allerede er. Hehe.
   Tak, hvor er du sød – også dejligt at følge med hos dig og dine to drenge. <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.