Få nyhedsbrev på din blog med MailChimp

Kunne du tænke dig at sende et nyhedsbrev ud til dine følgere, så anbefaler jeg MailChimp. Det er gratis at få MailChimp på din blog, og her har jeg lavet en lille hjælpeguide til at komme i gang.

1. Gå til mailchimp.com og tryk på “Sign Up Free” i højre hjørne. Udfyld email samt ønskede brugernavn og adgangskode, og tryk “Create My Account”.

2. Herefter modtager du en email med et aktiveringslink. Klik “Activate Account”.
mailchimp2

3. Du sendes herefter til en side, hvor du skal bekræfte signup. Sæt flueben i “Jeg er ikke en robot”, og svar på spørgsmålet, der kommer frem. Klik herefter “Confirm Signup”.
mailchimp3

4. Du bliver nu bedt om at udfylde dine personlige oplysninger. Når du har udfyldt oplysningerne, modtager du en velkomstemail med gode råd fra MailChimp.
mailchimp4

5. Du bliver automatisk sendt til forsiden af din side, når du har udfyldt dine personlige oplsyninger, og du er nu klar til at arbejde med MailChimp.
mailchimp5

6. Start med at klikke på “Create a list”, og herefter på “Create list” i højre hjørne.
mailchimp6

mailchimp6-2

7. Giv din liste et navn, f.eks. Nyhedsbrev, og udfyld, hvilken email folk skal kunne svare tilbage på, hvilket navn der skal stå i mailen osv. I bunden kan du vælge, hvor tit, du vil modtage en email fra MailChimp med oplysninger om nye subscribers eller unsubscribes. Tryk herefter “Save”.
mailchimp7

mailchimp7-2

8. Nu er vi klar til at oprette en signup form, så folk kan tilmelde sig dit nyhedsbrev. Klik på “Signup forms”, og vælg herefter, hvilken form du vil lave. Hvis du ønsker en tilmeld nyhedsbrev-formular, som jeg har her på siden, skal du vælge “Embedded forms”.
mailchimp8

mailchimp8-2

9. Du får nu mulighed for at vælge forskellige designs, jeg viser her, hvordan jeg har lavet formularen i højre side her på bloggen. Vælg “Super Slim”, og skriv den overskrift, som du vil have vist.
mailchimp9

10. Kopier hele koden – den skal nu indsættes på din blog.
mailchimp10-300x139

11. I backenden på din blog, går du til “Udseende” og “Widgets”. Her finder du en Tekst-widget, som du placerer i din sidebar, der hvor du ønsker, den skal vises på din blog.
mailchimp11

mailchimp11-2

12. Indsæt koden fra MailChimp i Tekst-feltet. Du kan ændre ordet på knappen fra Subscribe til Tilmeld ved at erstatte Subscribe med Tilmeld, der hvor der står value=”Subscribe” (Det er vigtigt, at det kun er ordet Subscribe, du sletter). Tryk herefter på gem.
mailchimp12

mailchimp12-2

13. Formularen er nu synlig på din blog, og folk kan tilmelde sig dit nyhedsbrev med deres email. Indtast din egen emailadresse, og tryk “Tilmeld” for at teste, om det virker.
mailchimp13

14. Når man har tilmeldt sig dit nyhedsbrev, modtager man en email, hvor man bliver bedt om at bekræfte sin tilmelding til nyhedsbrevet. Hvis du har modtaget denne email nu, så har du gjort det helt korrekt.
mailchimp14

15. Nu gælder det om, at få folk til at tilmelde sig dit nyhedsbrev, og så er næste skridt at sende din første email af sted. Du opretter en emailkampagne ved at klikke på “Create Campaign”.
mailchimp15-ny-1024x461

Har du spørgsmål, så skriv en kommentar nedenfor eller send en mail til lundkatrine@live.dk.

katrine

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.