Retningslinjerne for sponsorerede blogindlæg

Har du tidligere fået betaling for at skrive et blogindlæg? Måske har du ikke fået penge, men fået en gave eller et produkt efter aftale med en virksomhed, og herefter skrevet om produktet på din blog? Forbrugerombudsmanden har lavet retningslinjer i forbindelse med sponsorerede blogindlæg, så du ved, hvad du må, og hvad du ikke må, når det kommer til reklamer på din blog.

Skjult reklame er forbudt, og det er vigtigt, at du overholder retningslinjerne fra Forbrugerombudsmanden for ikke at overtræde loven, og herved modtage en bøde.

Sådan overholder du retningslinjerne for sponsorerede blogindlæg

– Sørg altid for at skrive det i starten af dit blogindlæg, hvis det er sponsoreret.

– Du kan f.eks. skrive Reklame, Annonce, Betalt indlæg eller Sponsoreret indlæg. Jeg plejer selv at skrive: Indlægget er sponsoreret.

– Det skal fremgå, at dit blogindlæg er sponsoreret, hvis du har modtaget det omtalte produkt gratis, eller på anden vis har fået en gave eller betaling for at skrive om produktet/virksomheden.

– Reglerne gælder også for dine sociale medier. Så hvis du f.eks. deler et billede på Instagram af et produkt, som du har fået betaling for at dele, så husk at skrive det i billedteksten.

– Læs de nye retningslinjer, og hold dig altid opdateret på reglerne omkring skjult reklame på forbrugerombudsmanden.dk.

♡ Katrine

Har du spørgsmål til retningslinjerne, så skriv en kommentar nedenfor 🙂

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.