Et vellykket suttestop for William

suttestop
For en uge siden besluttede jeg, det var tid til suttestop for William. Han var ikke selv særlig begejstret for idéen, men det er gået over al forventning.

Fredag morgen var William til tandlæge. Han havde nul huller, men tandlægen kunne se, han brugte sut, og at det var tid til at stoppe. Så er chancen for, at det retter sig ud større. Hans-Kristian og jeg havde allerede talt om, at vi ville prøve at få ham til at stoppe denne jul. Vi ville opfordre ham til at give sutterne til julemanden her i december, hvor han også fylder tre år.

Men jeg kender mit barn. Jeg ved, hvor stædig han er, og hvor glad han er for sine sutter. Så at han ville give dem frivilligt fra sig, tror jeg ikke på.

Tid til suttestop

Jeg tog derfor en hurtig beslutning, og sagde nej til at give ham sutten efter tandlægen. Da han spurgte efter den på vej, sagde jeg, at han nu ikke længere brugte sut. Jeg forklarede ham, hvad tandlægen havde sagt, og at han nu var så stor, at det var tid til suttestop. Det faldt selvfølgelig ikke i god jord. Han blev ked af det og sur, og var vildt ulykkelig, da jeg afleverede ham i børnehaven.

Jeg følte mig som en forfærdelig mor, og havde lyst til at give efter. Ligesom min søn, kan jeg også være stædig, så jeg gav ikke op. Selvom jeg havde lyst til at opgive og give mit grædende barn sin sut, så gav jeg suttestoppet en chance. Og så købte jeg bestikkelse. Haha. Eller belønning lyder pænere.

Jeg købte den kæmpe DUPLO togbane, jeg ved, han ønskede sig, og hentede ham lidt før i børnehaven. Da han spurgte til sutterne, fortalte jeg, at jeg havde byttet sutterne til en gave, som ventede på ham derhjemme. Den vakte heldigvis stor glæde, og han har nærmest ikke leget med andet i en hel uge nu 😊

Hvordan er det så gået?

Der er jo gået en uge nu, og det er virkelig gået godt. Jeg havde slet ikke turde håbe på, at det ville gå så let. Han har spurgt til sutterne nogle gange, og har også været sur over ikke at måtte få dem. Det er da gået hurtigt over. Han er faldet i søvn hver aften uden sutterne, og har sovet, som han plejer. Han virker endda stolt over det, og især da vi fortalte det i børnehaven, voksede han lige et par centimeter.

Så det har virkelig været et vellykket suttestop. Jeg er så glad for, jeg holdt fast, så vi fik gennemført det nu. Jeg synes, det er perfekt timing, så vi ikke skal til at tage den fra ham, når lillesøster kommer.

Mine tre bedste råd til suttestop

Jeg er ikke ekspert på suttestop, men her kommer alligevel tre gode råd til dig.

 1. Du kender bedst selv dit barn, så gør det på den måde, der føles bedst for jer.
 2. Nå først du har sagt stop, så giv din beslutning en chance. Selvom det er hårdt i starten.
 3. Få dit barn til at føle sig stor og stolt, og giv eventuelt en gave i bytte for sutterne.

Har I haft suttestop hjemme hos jer, og hvordan er det gået?

4 Comments

 1. 29. november 2019 / 18:12

  Herhjemme forsvandt sutterne en nat…. Den første dag var hård, men de glemte den begge ret så hurtigt. Var også stålfast at de var væk.
  /Annette

  • Katrine
   Forfatter
   29. november 2019 / 19:29

   Ja, jeg har også hørt fra mange, at det går lettere, end man tror, selvom det er hårdt lige i starten. Hvor gamle var dine børn, da de stoppede med sut?
   /Katrine

   • 1. december 2019 / 21:29

    Omkring de 3. Det var også et tandlæge besøg der for alvor satte skub i beslutningen…
    /Annette

    • Katrine
     Forfatter
     3. december 2019 / 21:16

     Det er så rart, når man kan give tandlægen “skylden” 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.