Den bulgarske wannabe

Vi har haft lidt trist vejr den sidste lille uges tid her i Sofia.
Vi har haft lidt trist vejr den sidste lille uges tid her i Sofia.

Jeg har boet i Bulgarien i tre uger i dag, og tiden flyver virkelig afsted. Jeg føler, at jeg allerede har nået en masse, og samtidig er det som om, at jeg lige har sagt på gensyn til Danmark. Jeg har da også allerede lært et par nye ting eller to, og der er specielt en ting, jeg kan konstatere: Jeg ligner en bulgarer – det synes bulgarerne i hvert fald.

Det sætter mig i nogle virkelig kiksede situationer, hvor jeg virker ualmindelig uhøflig, fordi jeg ikke får svaret, når de taler til mig. Når det så endelig går op for mig, at det er mig, de taler til, får jeg fremstammet et eller andet på engelsk, og så er de væk igen. Så akavet!

Det værste er dog, at det ikke kun er, når jeg går rundt alene, selv når jeg har HK med mig, taler de til mig, som om jeg er en indfødt. Men jeg tror, at jeg har luret, hvorfor. Når han kommer der med sit lyse hår og blå øjne, tror de simpelthen, at jeg er hans bulgarske tolk. 🙂

Så jeg føler mig altså lidt som en bulgarsk wannabe med min gennemslående danske accent. Og det eneste bulgarske, jeg har lært er, hvordan det lyder, når de spørger mig, om jeg ville have en plastikpose i supermarkedet, og så kan jeg da også sige et par få ord som “tak”, “hej” og “okay”. Det går dog okay med at lære det kyrilliske alfabet.

♡ Katrine

5 Comments

 1. Laura ST
  13. februar 2015 / 15:25

  Zdrasti Katrine!! 🙂

  Jeg er ved et tilfælde faldet over din blog, og den fangede mig, da du er flyttet til Sofia – det er sjældent man hører om danskere der gør det! Jeg er selv halv bulgarer og har familie dernede (i Stara Zagora 🙂 ), så det er simpelthen så hyggeligt at læse om det. Jeg vil egentlig ikke sige så meget andet end jeg virkelig håber du falder godt til! – og hvis du har brug for hjælp eller råd til noget, er du endelig velkommen til at skrive – jeg kan godt hverdagsbulgarsk, men er nok ikke den bedste tolk og jeg kender ikke rigtig noget til Sofia, men hvis nu du skulle være i tvivl om noget, så er du i hvert fald velkommen! Og så synes jeg, at I skulle tage til Veliko Tarnovo når det bliver mere forårsagtigt – den by er rigtig dejlig! (dog temmelig langt væk fra Sofia så vidt jeg ved.. I hvert fald med tog) – og hvis I generelt skal rejse længere væk i Bulgarien, så kan jeg fortælle, at togene er for det meste temmelig klamme og meget meget langsomme, men billige. Busserne er en del dyrere, men det går også meget hurtigere. Jeg ved ikke hvor meget du har været rundt, men det er værd at det in mente. 🙂

  Al held og lykke med det hele!
  Laura

  (P.S – det er vist noget galt med billederne på din blog, ellers er det bare min computer der er træls. 🙂 )

 2. admin
  13. februar 2015 / 16:10

  Zdrasti Laura.

  Tusind tak for din søde besked! Og dejligt, at du læser med – tak for det 🙂
  Nej, jeg har heller ikke mødt andre danskere endnu, udover min kæreste selvfølgelig, men mon ikke jeg støder på nogle på et tidspunkt. Som du måske har læst, så er jeg flyttet herned, fordi min kæreste har fået et job her, og jeg tænkte, at det ville være en oplevelse at prøve noget andet end lille DK 🙂

  Hvor fedt, at du har familie her, og tusind tak for dine rejsetips. Det vil jeg helt sikkert kigge nærmere på i weekenden. Vi regner med at købe en bil i morgen, så bliver det noget nemmere at komme rundt og se landet, for det SKAL vi altså 🙂 Jeg regner også med, at vi kører til Sortehavet og bader til sommer – kender du et godt sted her?

  Mange tak for din hjælpsomhed, og du må endelig sige til, hvis du en dag, vil vises rundt i Sofia 😉

  Ja, der er desværre sket et eller andet med mine billeder, nogle gange er de der, og så pludselig forsvinder de. Jeg prøver at finde fejlen, men det virker meget mystisk 🙁 Tak fordi, du nævnte det.

  De bedste hilsner til dig
  Katrine

 3. Laura ST
  13. februar 2015 / 17:13

  Hej igen!

  Havde slet ikke tænkt på, at I var ved at købe bil – det gør det hele nemmere!

  Ved Sortehavet er jeg kæmpe fan er Burgas (en af de større byer i Bulgarien), den er så fin synes jeg! Her har min familie også en lejlighed, så måske er min holdning dertil lidt for subjektiv, haha! 🙂 Her er der så færre turister også –> lavere priser til lækker mad end de mere turistede steder. Derudover så skal i bare til “Old Nessebar”, som vist nok er en halvø ud for Nesebar (en by som ligger nærmest klods op ad Sunny Beach/Slunchev Briag) men selve Old Nessebar er simpelthen bare så smuk, og der er så meget kulturelt og historisk der.
  Sozopol, der også ligger ved kysten, er også rigtig fint!

  Ellers så skal I som sagt forbi Veliko Turnovo – jeg elsker det sted! Og Plovdiv er også rigtig hyggelig!

  Jeg er mest blevet vist meget rundt og taget rundt i landet som yngre, men det er nok de steder, der har sat sig mest i mig! 🙂 Hvis I en dag kører rundt i det område, så kan I også altid stoppe forbi Stara Zagora, som som sagt er “min by”. Den er klart et besøg værd, men jeg synes ikke man nødvendigvis bør køre langt, kun for at besøge den by. 🙂

  • admin
   16. februar 2015 / 22:10

   Ja, det bliver så dejligt med en bil 🙂 Især også fordi, vi er flyttet lidt udenfor byen, og jeg er pænt træt af at køre i taxa. 😉
   Tusind mange tak for alle dine rejsetip, det glæder jeg mig til at undersøge nærmere. Og jeg er helt sikker på, at Bulgarien har masser at byde på. Glæder mig til at udforske landet meget mere.
   Knus Katrine

   • admin
    16. februar 2015 / 22:11

    Forresten så skulle jeg gerne have fået fixet problemerne med billederne nu – du må gerne lige sige til, hvis du stadig ikke kan se dem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.