Bulgarsk påske og lidt om bureaukrati

burrata_salat
Gårsdagens lækre frokost efter en hård omgang med bulgarsk bureakrati.

Fra en hyggelig dansk påskeferie i Danmark, er det nu blevet tid til bulgarsk påskeferie her i Sofia. I Bulgarien fejrer de ortodosk påske, og den falder derfor ikke samtidig med den påske, som vi kender i Danmark. Min første arbejdsuge her i Sofia varede derfor kun tre dage, da det er helligdag i Bulgarien i dag. Heldigvis er det dejlige forårsvejr kommet tilbage, så jeg nyder helligdagen på altanen.

altan_paaske

Som overskriften siger, så skal indlægget ikke kun omhandle påske, men også lidt om bureaukrati, da jeg føler, jeg sidder i bureaukrati til halsen. Som jeg tidligere har skrevet om, så har jeg haft nogle problemer med at få bulgarsk opholdstilladelse, og derved også problemer med at blive tilmeldt et jobcenter hernede. Opholdstilladelsen er i hus, men det er desværre ikke lykkedes mig at blive registreret på et jobcenter. Problemet med dette er, at min danske a-kasse kræver, at jeg skal betale mine EØS-dagpenge tilbage, hvis ikke en blanket ved navn U009 bliver udfyldt på et jobcenter her i Sofia.

I går var jeg så endnu en gang på farten for at få blanketen udfyldt, og mine chefer på det nye job var så søde, at jeg kunne gøre det i arbejdstiden sammen med min bulgarske kollega, Petya, som fungerede som min tolk. Vi var på fire kontorer, og brugte i alt fire timer, men alligevel lykkedes det ikke at få blanketen udfyldt. De vil simpelthen bare ikke gøre det, så der er ikke meget at stille op.

Det lykkedes os dog at få et dokument på, at jeg ikke har haft arbejde i perioden her i Bulgarien, hvor jeg har fået EØS-dagpenge. Forhåbentlig godtager den danske a-kasse det, ellers ved jeg ikke, hvad jeg skal stille op. Jeg kan mærke, at jeg bliver helt sur bare at skrive om det, så jeg lader det ligge for nu, og giver jer en opdatering, når der er kommet nyt i sagen.

Rigtig god weekend til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.