7 tips til at styrke dit selvværd

styrke dit selvværd Bruger du tid på selvudvikling for at styrke dit selvværd? Når jeg i perioder tænker negativt om mig selv, og tvivler på egne evner, har jeg forskellige ting, jeg gør. Ved at fokusere på selvudvikling og arbejde med mig selv, kan jeg nemlig ændre min følelse af underskud og få troen på mig selv tilbage.

Jeg er ikke ekspert, når det kommer til selvudvikling, men jeg elsker at udfordre og udvikle mig selv. Og jeg har fundet nogle simple ting, der virker for mig. Dem får du her, måske du også kan bruge nogle af metoderne i din hverdag til at styrke dit selvværd.

Læs også:

Vær taknemmelig

Hvis jeg er i dårligt humør eller i underskud, så kigger jeg på, hvad jeg er taknemmelig over. Der er altid noget at være glad for, og at tænke på de ting kan nemt løfte humøret. En simpel øvelse er at starte dagen med at udvælge tre ting, du er glad for lige nu. Små ting tæller også!

Accepter din situation

Accepter situationen. Det gør bestemt ikke humøret bedre eller overskuddet større at kritisere dig selv. I stedet skal du acceptere situationen. Sige til dig selv, at det er okay, at tingene er, som de er. Når først du har accepteret situationen, kan du bedre komme videre derfra.

Tal pænt til dig selv

Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, men hver gang jeg får den kritiske stemme i hovedet, der fortæller mig, at jeg er forkert, forsøger jeg at stoppe op, og sige til mig selv: “Jeg er god nok, som jeg er”. Jeg prøver at være mere bevidst om, hvad jeg tænker om mig selv, og forsøger at tale pænt til mig selv. Her kan det være en god idé at tænke over, at du skal tale til dig selv, som du vil tale til din veninde.

Vær modig

Føler du nogensinde, du holder igen? At du er bange for, hvad andre tænker om dig? Det kender jeg virkelig godt. For eksempel følelsen af, at der er ting, jeg ikke kan dele ud online, for hvad vil andre mon tænke. Jeg øver mig dog dagligt i være mere ligeglad, og det handler i bund og grund om at være modig og stå ved sig selv.

Så når du får en følelse af, at der er noget, du ikke bør eller kan, så gør det alligevel. En god øvelse er at gøre noget modigt hver dag. Gøre en ting om dagen du tænker, du ikke kan eller bør. Jeg er sikker på, du vil opleve, at det slet ikke er så farligt. Med tiden bliver det nemmere og nemmere at gøre det, du har lyst til uden at tænke over, hvad andre tænker om dig.

Omgiv dig med “de rigtige” mennesker

Tænker du over, om de personer du omgås løfter dig, eller trækker dig ned? Din energi og dit humør kan hurtigt blive påvirket af andre, og det er derfor en god idé at mærke efter, hvad din omgangskreds gør ved dig. Sørg for at omgive dig med mennesker, der inspirerer dig, og som kan lide dig, som den du er.

Sig fra

Når vi har underskud på kontoen og føler os utilstrækkelige, kan det ofte skyldes, at vi har lidt for meget om ørerne. Du skal derfor øve dig i at sige fra. Sige fra over for det eller dem, der fylder for meget lige nu. Måske trække stikket i en periode, så du får ro til igen at finde overskuddet frem. Hvis du tit har for mange planer, så book “mig tid” i kalenderen, så du har fridage, hvor du ikke laver planer.

Forkæl dig selv

Selvforkælelse er så vigtigt, når det kommer til at have det godt med os selv. Som mor ved jeg, hvor ofte mine egne behov kommer sidst i køen. Der er et familieliv, der skal fungere og arbejde, der skal gøres. At prioritere sig selv kan derfor være svært, men samtidig er det utrolig vigtigt. Det giver overskud på kontoen, når du gør noget godt for dig selv. Så drop den dårlige samvittighed og forkæl dig selv, så du får fornyet energi.

Læs også: 10 tips til at være sund i en travl hverdag

Har du andre tips til selvudvikling, som hjælper dig med at styrke dit selvværd?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.