Interview – Campingferie er genialt for børnefamilier

campingferie med børn
Billede er fra Helles-univers.dk

Overvejer du at tage på campingferie med dine børn? Så kig med i indlægget her, hvor jeg interviewer Helle fra Helles-Univers.dk om at tage på familieferie på en campingplads.

Helles Univers er en rejse- og oplevelsesblog fra en lille families eventyr. Helle deler ud af sine erfaringer fra familiens rejser rundt om i verden, og giver tips til at rejse med børn.

Læs også: Sådan får du en god cykelferie med børn

Hvorfor er du glad for at tage på camping med dit barn?

Det er skønt at campere med børn både i Danmark og udlandet, og camping er en god base for vores lille familie, da det er en afslappet ferieform i super børnevenlige omgivelser. Der er masser af børn at lege med og sjove aktiviteter, som giver energi til at opleve andre mere voksenrelaterede ting uden for pladsen. Børnene skal ikke være ret gamle, før de hurtigt finder legekammerater, og så ser du dem nærmest kun til spisetid. Det er et børneunivers med en afslappet atmosfære, hvor børn kan være børn.

Indkvartering i mobile home gør det nemt at leve billigt, tilberede egen mad, have eget bad og toilet og luksusgoder som eget værelse, hvor børnene nemt kan puttes, når dagens indtryk skal fordøjes.

Hvor gammel var din datter, første gang I tog på campingferie, og hvordan gik det?

Vores datter var to år gammel, og det var en stor succes. Så det er bestemt ikke sidste gang. Jo ældre hun bliver, jo større glæde vil vi helt sikkert kunne have af en campingplads.

Hvilken overnatningsform foretrækker I, når I er på campingferie?

På grund af helbredsmæssige udfordringer og komfort med et lille barn foretrækker vi den mere luksuriøse udgave af campinglivet. Vi elsker stemningen på pladsen og faciliteterne, men værdsætter at sove godt og have visse fornødenheder. Vi har tidligere været på glamping og drømmer om at tage vores lille rejsende med på sådan en tur. At være i et med naturen er lige os.

Hvad er anderledes ved ferierne nu, i forhold til inden du blev mor?

Tingene bliver vendt 110 procent på hovedet, når man får børn. Pludselig handler det om børnenes behov og ikke ens egne, for at rejsen bliver en succes. Har du et træt og udkørt barn, slæber du dem måske ikke lige med på restaurant kl. 20, hvor vi ellers normalt sagtens kunne sidde i flere timer og nyde et godt måltid mad. Pludselig er det vigtigt at have eget køkken, babystol og babyseng. Prioriteterne ændres.

Glæden ved at se sit barn pjaske i poolen, lege med andre børn trods sprogbarrierer og rende grinende rundt omgivet af de smukkeste bjerge, er en gave. Børn anskuer verden på en helt anderledes måde, hvilket er fantastisk at overvære og meget lærerigt for os forældre.

campingferie med børn
Billede er fra Helles-univers.dk

Hvad er dine bedste tips til en god campingferie med børn?

Sørg for, at indkvarteringen passer til jeres behov, så I føler jer godt tilpas, og har de ting, I skal bruge. Lyt til jer selv – elsker I udelivet, og forbinder camping med telt, og er det noget, der fungerer for jer, så vælg denne løsning. Er I derimod vilde med campinglivet, men trives bedst i lidt mere luksuriøse omgivelser, så prioriter luksustelte eller mobile homes.

Har I mindre børn med til Sydeuropa, så kig efter campingpladser med poolområde for de mindste og måske en mindre campingplads, som ikke er så overvældende for et lille barn. Bare rolig, jeres barn skal nok få en på opleveren alligevel.

Er der ting, man ikke skal gøre, når man rejser på campingferie med børn?

Lad være at presse barnet til ting de ikke har lyst til. Nogle gange kræver den første rutsjetur mod, og så flyver de ellers derudad. Tag jer tid til at være på pladsen og tag det i jeres børns tempo, så det bliver en positiv oplevelse for hele familien, og barnet føler sig tryg.

Hvad kan man ikke undvære på en campingferie med børn?

Klapvogn, UV-badetøj og masser af skiftetøj. Der kan hurtigt blive grisset noget tøj, når man skifter mellem strand, pool og legeplads mellem måltider. Sørg for at have eget køleskab af en eller anden art.

Hvilke aktiviteter elsker jeres datter mest på jeres ferie?

Pooltid, legeplads og familiehygge på pladsen. Der er en afslappet stemning og faciliteter lige efter børnenes smag. Udover søde legekammerater er det fantastisk at have mor og far på fuldtid.

Generelt finder vores datter utrolig meget ro i naturen, ligesom os selv. Udsigten fra vandrerygsækken er en af favoritterne.

Hvilke udfordringer oplever I, når I er på campingferie?

Der er utrolig mange indtryk både fra andre børn og de mange aktiviteter. Den største udfordring må derfor være at have energi til alle dagene og finde ro til den fornødne middagslur.

 

Vil du læse have mere inspiration fra Helle og hendes families ferier, så kig med på Helles-univers.dk.

Lyder campinglivet som noget for dig og din familie?

Læs også: Interview – At rejse i autocamper med børn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.