10 musthaves til fødselstasken – Hvad skal du have med på hospitalet?

10 musthaves til fødselstasken

Reklame – Indlægget er lavet i samarbejde med Hunkemöller

Hvad skal man egentlig pakke i fødselstasken, som skal med på hospitalet, når man skal føde? Jeg giver her mine musthaves, som jeg pakker i fødselstasken.

1. Amme BH

Under graviditet og amning ændrer brysterne sig, og jeg er selv vokset ud af mine normale BH’er i mine graviditeter, og mens jeg har ammet.

Så hvis du har planer om at amme din baby, så er et par gode amme BH’er en god investering. Du kan f.eks. købe amme BH’er online på hunkemoller.dk, men du har også mulighed for at gå ned i en butik og få hjælp til at finde den helt rigtige størrelse og pasform.

Inden du køber, så husk at tjekke Hunkemöllers side med rabatkoder.

På billedet har jeg denne amme BH på.

OBS Husk også at købe amme-indlæg, som du kan have inde i din BH.

2. Behageligt tøj

Efter fødslen går der højst sandsynligt lidt tid, inden du kan passe dit normale tøj. Herudover er det rart at have noget på, der er behageligt og som ikke strammer. Jeg vil derfor anbefale, du har noget løst og blødt tøj med i fødselstasken. Et par hjemmesko kan også være rare.

3. Efterfødselsbind og efterfødselstrusser

Det er en god idé at have nogle efterfødselsbind og efterfødselstrusser med, da du bløder efter en fødsel.  Samtidig er efterfødselstrusserne mere behagelige at have på efter en fødsel end et par almindelige trusser.

4. Babytøj

Jeg pakker selv to bodyer og to sæt babytøj med. Det er især tiltænkt til hjemturen efter fødslen. En lille hue er også en god idé, da nyfødte gerne skal have hue på for at holde på kropstemperaturen.

5. Babydyne eller babytæppe

Afhængig af årstiden kan det være en god idé at have et babytæppe eller en babydyne med. De har selvfølgelig ting på hospitalet, som du kan bruge, men det er rart selv at have noget med til hjemturen.

6. Sutter

Jeg har tidligere hørt, at nyfødte helst ikke skal have sutter, men efter at have født Emily, der brugte mig som sut, så mine brystvorter begyndte at bløde den første nat efter fødslen, hvor vi var indlagt, pakker jeg sutter med for en sikkerhedsskyld. Hun har aldrig haft problemer med at amme, og hun begyndte hurtigt at bruge sut, så mine bryster kunne få lidt fred mellem amningerne.

7. Bleer og stofbleer

De har bleer på hospitalet, men jeg pakker alligevel et par stykker for en sikkerhedsskyld. Stofbleer er for mig uundværlige, når man har en baby. De kan bruges til så mange ting. Jeg bruger dem f.eks. til at afskærme babyen ved amning, eller til bagefter, når der skal bøvses / gylpes. De kan også bruges som et tyndt tæppe på en varm sommerdag og meget mere.

8. Elektronik

Husk mobiloplader, mobiltelefon og høretelefoner. Høretelefonerne havde jeg meget gavn af, da jeg var indlagt efter fødslen med Emily. Her lå jeg på stue med en anden kvinde, så det var rart, jeg kunne streame fra telefonen med lyd i høretelefonerne uden at forstyrre hende.

9. Toiletsager

Det er ikke sikkert, du får brug for toiletsager, men hvis fødslen tager lang tid, eller du skal indlægges bagefter, kan disse ting være rare at have med:
Hårbørste, hårelastik, tandbørste, tandpasta, renseservietter, ansigtscreme, læbepomade og creme til brystvorterne.

10. Snacks

Det er en god idé at have lidt snacks med. Det kan både være du selv har brug for lidt snacks undervejs, og ellers bliver din partner måske sulten. Så pak evt. lidt nødder, proteinbarer og slik med.

Er der andre ting, du tænker, der skal med i fødselstasken?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.