Om at være en natteravn og arbejde i nattetimerne

om_at_vaere_en_natteravn_og_arbejde_i_nattetimerne
Godmorgen. Jeg har sovet lidt længere i dag, end normalt, jeg var nemlig vågen i nat fra sådan ca. kl. 1 til kl. 5, da jeg ikke kunne sove. Det skyldes både, at der er en lille mand i min mave, der synes, det er sjovt at sparke på mine ribben om natten, og herudover skyldes det også, at mit hoved ofte bliver fyldt med idéer, når jeg ligger hovedet på puden. I nat skete det ved 1-tiden, efter jeg havde været ude på det lille hus (endnu en ting, som hører sig graviditeten til).

Når først idéerne starter med at komme, så bliver de bare ved og ved og ved, indtil jeg gør noget ved tankerne, og så er det virkelig svært for mig at falde i søvn igen. Derfor er det oftest bedst bare at stå op og få lavet tingene, eller i det mindste skrive idéerne ned, så jeg kan huske dem, når jeg vågner næste dag.

Hvis jeg har bøvlet med en opgave i løbet af dagen, er det også tit om natten, at jeg pludselig får en idé til, hvordan jeg kan løse den. I nat har derfor været en af de produktive nætter, hvor jeg arbejdede foran computeren, mens alt andet var mørkt og stille omkring mig. På dette punkt er det en fordel at være selvstændig, da jeg selv kan planlægge min dag, så hvis jeg ikke har sovet så meget om natten, så kan jeg for det meste bare lige sove lidt længere om morgenen eller tage en eftermiddagslur.

Er der andre derude, der kender til det med at være en natteravn og arbejde i stedet for at sove om natten? Jeg kan huske, at det også skete tit for mig som teenager, hvor jeg skrev mange stile og rapporter på den stationære pc på mit værelse, mens resten af huset sov. Det er så dejligt fredeligt at arbejde om natten, og jeg er ofte mere idérig, når mørket falder på, men trættende er det altså også…

♡ Katrine

4 Comments

 1. 4. november 2016 / 10:44

  Njahh, det kan jeg nok ikke påstå jeg gør længere efter mine unger er kommet til, kun hvis de er vågne ihvertfald. Elsker nu også den der stilhed aftenen og natten bringer med sig, men det må blive når jeg har teenagere i huset igen:). Da jeg var gravid, særligt 2. gang, hvor det var tvillinger, sov jeg stort set aldrig om natten. Havde konstant uro i hele kroppen, så jeg husker det som, at jeg var oppe den halve nat og ret desparat både forsøgte med yoga og tv kiggeri for at skabe lidt træthedsfornemmelse. Lidt søvn er det jo nok blevet til ;-). KH Dorte

  • Katrine
   4. november 2016 / 14:21

   Hej Dorte.
   Det lyder også fornuftigt at få sovet godt, når man har børn. Jeg ville også ønske, at jeg kunne, men i stedet for at ligge og glo op i loftet, så kan jeg ligeså godt stå op og bruge tiden på noget fornuftigt ???? Men ja, selvom jeg kun har én derinde, så synes jeg godt nok også, at der er meget uro i kroppen, så kan virkelig forestille mig, at det må være kaotisk, hvis der er to. Det er jo dejligt, at han er aktiv, men det gør det altså også bare rigtig svært at falde til ro.
   Vi bor desværre sådan, at jeg ikke kan se TV, uden at det vil forstyrre min kærestes nattesøvn også, det plejer ellers at være god sovemedicin.
   Kh. Katrine

 2. 4. november 2016 / 11:22

  Jeg elsker også at arbejde om natten! Mørket og freden giver mig et rum for ro, fordybelse og kreativitet, som jeg ikke kan finde på samme måde i dagtimerne. Desværre er det ikke en mulighed med mit nuværende arbejde, fordi det indebærer en masse ansigt-til-ansigt samarbejde. Men jeg håber, at jeg en dag igen får mulighed for at tilrettelægge min arbejdsdag, så jeg kan blive en natteravn, når lysten er til det. Held og lykke med den sidste del af graviditeten????

  • Katrine
   4. november 2016 / 13:30

   Ja præcis, roen er så rar, og jeg føler mig også tit mere kreativ om natten. Underligt 🙂 Men ja, det kræver selvfølgelig, at man har et fleksibelt arbejde, så man selv kan tilrettelægge sin tid. Krydser fingre for, at det lykkes dig en dag 🙂
   Tusind tak skal du have. Det er så spændende 🙂 Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.