Svensk id-kort og spontane stegte sild

soepavillonen_alvik_sverige
Spiste frokost her i dag.

Når du flytter til udlandet, er der altid nogle praktiske ting, der skal gøres. Du skal hurtigst muligt registreres i det nye land, du flytter til, og det er også en fordel at få et id-kort. I Bulgarien var det bestemt ikke nogle nem affære, og det tog mig to en halv måned, før jeg var registreret i det bulgarske system. Her i Sverige er det heldigvis meget lettere, og det tog mig fem minutter at få et personnummer.

Læs også: Fem tips til dig, der skal flytte til udlandet

Alligevel har jeg ikke fået taget mig sammen til at få bestilt et id-kort, da det ikke rigtig har været nødvendigt, og fordi jeg hader sådan noget med offentlige kontorer og ventetid. Men nu står jeg altså snart og skal bruge id-kortet, da det også er adgangsgivende til at kunne logge ind på forskellige offentlige hjemmesider, hvilket gør alt omkring fødsel og barsel meget nemmere.

Så i dag tog jeg mig sammen, og begav mig ind til Skatteverket på Kungsholmen for at få lavet et svensk id-kort. Først blev jeg målt (jeg er stadig 166 cm. høj), og herefter blev jeg bedt om at vente, og efter omkring en time og 15 minutter blev det endelig min tur til at få udfyldt ansøgningen og få taget et billede. Jeg ved ikke, hvad det er med mig og de der id-billeder, men gode bliver de i hvert fald aldrig, heller ikke denne gang. De kunne da også godt lige tælle ned fra tre, inden de tager billedet, så man ikke bare sidder der, og stirrer ind i den sorte kasse, og pludselig kommer blitzen som et lyn fra en klar himmel, og bum, så er man et forbryderfoto rigere.

id_kort_billede_sverige
Forestil dig en emoji, der græder af grin, som billedetekst 😀

Efter halvanden times tid var jeg langt om længe færdig på Skatteverket, og planen var, at jeg skulle ind på kontoret og være flittig, men i stedet fik jeg en sms fra HK, der foreslog, at vi da ligeså godt kunne mødes og spise frokost sammen, når nu jeg kun befandt mig to stationer fra hans arbejdsplads. Arbejdet og de hjemmesmurte leverpostejsmadder i min rygsæk blev derfor skiftet ud med havudsigt, ild i pejsen og en lækker frokost med stegte sild serveret på rigtig svensk manér med dijonsennep, dild og tyttebær on the side på Søpavillonen i Alvik med min søde kæreste. Iih, hvor jeg altså bare elsker spontane dates, der kan forvandle en kold og grå efterårsdag til ren lykke 🙂

Svensk lunch, når det er bedst <3
Svensk lunch, når det er bedst <3

♡ Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.