Sådan vinder du over dine bumser

Da jeg har lidt meget af bumser, og ved, hvor meget det kan påvirke dit humør og din selvtillid at have uren hud, har jeg valgt at skrive om det her på bloggen i håb om, at mine erfaringer kan hjælpe andre, der også har problemer med bumser.

Lad ikke bumser ødelægge dit sociale liv

Når man lider af bumser, kan man få problemer med selvtilliden, og få lyst til at gemme sig bag lukkede døre. Måske har du oplevet, at du ikke har lyst til at være sammen med andre mennesker, og snydt dig selv for mange gode oplevelser?
For at komme dine bumser til livs er det vigtigt, at du er glad, skønhed kommer nemlig også indefra, så smil til verden, og nyd dit liv.

Pas på med overbehandling

En af de fejl som mange med bumser laver, er at overbehandle huden. Man vil så gerne have, at huden bliver pæn, så man vasker og renser en masse. Problemet med det er, at man kan komme til at stresse sin hud, og så får du bare endnu flere bumser. Så sørg for at bruge milde produkter, og giv din hud ro til selv at arbejde.

Kostomlægning kan gøre underværker

Efter at have ændret min kost har min hud forbedret sig markant. Jeg har skåret ned på indtaget af sukker samt hvidt brød, pasta, ris og kartofler. Herudover er jeg stoppet med at drikke mælk, da mælk (især skummetmælk) indeholder hormoner, der kan give bumser. For at forbedre din hud er det en rigtig god idé at spise masser af grøntsager, drikke en masse vand – gerne med lidt citronsaft, og herudover er nødder og fisk også godt at spise. Det er også en god idé at skære ned på alkohol, hvis du gerne vil have en pænere hud.

Livsstilsændringer, der virker

Udover at ændre din kost, er det også vigtigt, at du får en god nattesøvn – mindst otte timer hver nat. Sørg også for at få rørt dig mindst 30 minutter om dagen, da motion er med til at bekæmpe hudens urenheder. Frisk luft er også god medicin mod bumser, så sørg for at komme udenfor og få frisk luft ned i lungerne hver dag.

Min skønhedsrutine

Jeg har prøvet en masse produkter og behandlinger mod bumser, og den vigtigste ting, jeg har lært, er, at huden skal have masser af fugt. Samtidig giver jeg min hud ro, og bruger kun få produkter for ikke at stresse den og i stedet lade huden arbejde selv. Det er selvfølgelig forskelligt, hvad der virker fra person til person, men her er min renserutine.

Vask: Jeg vasker min hud både morgen og aften med lunkent vand og en engangsvaskeklud. De dage, hvor jeg har makeup på, sørger jeg for at fjerne resterne af makeuppen om aftenen med en mild rensesæbe og evt. også øjenmakeupfjerner til at fjerne min mascara.

Serum: Jeg elsker serum, og bruger det altid, inden jeg påfører creme. Serum trækker godt ind i huden, og er med til at give huden en masse fugt.

Dagcreme med solbeskyttelse: Solens stråler er skadelige for huden, og jeg bruger derfor altid dagcreme med solbeskyttelse. Om sommeren sørger det også for, at solen ikke udtørrer huden.

Natcreme: Natcremen skal pleje din hud, mens du sover, og jeg bruger gerne en, der tilfører huden en masse fugt, da jeg lider af tør hud.

4 Comments

 1. 9. maj 2016 / 09:02

  Fedt indlæg – dejligt med lidt “nye” tips, jeg ikke selv havde overvejet 🙂
  Nu ved jeg jo at du rejser, så ville lige høre dig, om du har nogle tips hertil? Kan godt mærke, at min hud er noget medtaget efter 5 måneder i Asien 🙂

  • Katrine
   9. maj 2016 / 09:09

   Hej Nicolaj.
   Tak for din kommentar – dejligt, at du kan bruge indlægget 🙂

   Mit bedste råd er at have en god dagcreme med sig, som indeholder masser af fugt og solbeskyttelse. Jeg er selv rigtig glad for dagcremen fra Danish Skin Care – den fylder ikke så meget, og har både dagcreme og faktor 30 i en og samme. Sol, saltvand osv. kan være rigtig hård for huden, og derfor er det vigtigt, at man beskytter den og samtidig plejer den. Håber, at det kan hjælpe dig fremadrettet.

   Og hvor lyder det bare fedt med fem måneder i Asien, det må jeg lige over og læse mere om på din blog! 🙂

   • 12. maj 2016 / 06:46

    Jeg takker 🙂 Finder nok ikke Danish Skin Care hernede, men har heldigvis bekendt der kigger forbi, så den er nu bestilt 🙂

    Du skal være velkommen til at læse med på JustBrowsing.dk – der er 6-7 måneder tilbage i skønne Asien 🙂

    /Nicolaj

    • Katrine
     13. maj 2016 / 20:06

     Nej, det er selvfølgelig rigtig nok. Så er det godt, at du kan få den bragt til dig 🙂 Håber, du bliver glad for den. Jeres eventyr lyder så spændende!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.