Powerkvinder – Sangerinden Szhirley

Jeg har været så heldig, at søde og seje Szhirley har sagt ja til at være med i et interview her på bloggen omkring det at være en powerkvinde. Jeg synes, Szhirley er en powerkvinde, fordi hun altid spreder glæde og god energi omkring sig, selv når hun har travlt som både mor, karrierekvinde og blogger. Læs mere om det i interviewet nedenfor.

roskilde-festival-szhirley
Billede fra Roskilde Festival 2009, hvor jeg interviewede Szhirley til Vi Unge.

1. Hvad er en powerkvinde for dig?
En powerkvinde for mig er en kvinde, der tager kontrollen og holder overblikket i forhold til sig selv, og det liv hun fører. En der ikke lader stå til, men som går efter sine mål, uden at tromle andre ned på vejen.

2. Hvad fik dig til at følge din drøm som sangerinde, og hvordan turde du at at kaste dig ud i det?
Jeg nåede faktisk ikke at tænke særlig meget, inden jeg kastede mig ud i at forfølge min drøm om at blive sangerinde. Det skete lidt tilfældigt, at jeg lige stødte ind i nogle mennesker, som jeg bare klikkede med, både på det personlige plan og musikalsk.

3. Hvordan kom du i gang som sangerinde?
Jeg arbejdede i HMV på Strøget tilbage i 90’erne, og en af mine kollegaer, Dennis Dietmar, vidste, at jeg gik med en sangerinde i maven. Han spurgte mig en dag, om ikke jeg havde lyst til at tage ud til nogle af hans venner til en audition. Det blev til et langt musikalsk forhold og mit første album “I’m coming”, der udkom i 1996.

4. Hvad gør du for at holde gejsten og motivere dig selv?
Det kan være enormt svært at holde motivationen oppe til tider. Specielt nu, hvor jeg er mor til to små mennesker, der selvfølgelig kommer foran alt. Men jeg prøver dagligt at give mig selv en lille peptalk for at holde gejsten. For tiden, da jeg stadig er på barsel, får jeg ikke lavet alle de ting, jeg godt kunne tænke mig, men snaaaaart kommer jeg ordentligt i gang igen.

5. Mit indtryk af dig er, at du altid er glad. Hvor tror du, at du får dit overskud fra?
Jeg er født med krudt i måsen og høj energi, men det betyder dog ikke, at jeg aldrig går kold, og føler mig helt flad og drænet. Jeg er en pleaser, og det er både godt og skidt. Jeg bruger ofte det meste af mit overskud på alle andre omkring mig, end dem, der fortjener det mest, min familie. Men det er jeg blevet meget mere opmærksom på, og er derfor også i gang med at ændre på det.

6. Hvad er din største udfordring?
Min største udfordring er nok de skyhøje forventninger, jeg har til mig selv og min kunst. De bliver på nuværende tidspunkt overhovedet ikke indfriet, og det kan gøre, at jeg føler mig enormt usikker på, om jeg overhovedet er god nok, til det jeg laver.

7. Hvad er dine styrker?
Min positive tankegang og tro på det gode i mennesker.

8. Har du måtte give afkald på noget for at følge din drøm?
Jeg giver i længere perioder afkald på veninde- og familiehygge for at kunne fordybe mig i mine sange og være 100 procent tilstede i kunsten.

9. Hvad gør du for at få din hverdag til at hænge sammen som både karrierekvinde og mor?
Jeg har drømmemoderen, som ALTID står der, og er klar til at hjælpe, når vi har brug for det. Uden hende ville det i perioder være ret kaotisk, da min kæreste, Mads, også er musiker. Så vi arbejder begge på skæve tidspunkter, og ofte når kreativiteten melder sig.

10. Har du sat dig et nyt mål, og hvad gør du for at opnå det?
Jeg har sat mig et mål om at få skrevet min kommende plade færdig inden maj, men jeg har kun lige fået sat den første dato af, til at få lavet to af numrene færdige på fredag.

11. Gør du dig nogle tanker omkring det at være et forbillede?
Det gør jeg til dels, men det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke er min opgave som kunstner/forbillede at opdrage andres børn. Jeg er også kun et menneske og fuld af fejl.

12. Har du et råd til andre, der gerne vil følge deres drøm ligesom dig?
Vær realistisk omkring din kunnen, og drøm stort og arbejd hårdt.

Har du lyst til at lære Szhirley endnu bedre at kende, så tjek hendes nye blog ud lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.