Hans-Kristian og jeg har passet hans forældres hus i weekenden, og da æblesæsonen er over os, gik vi på æblerov i haven. Vi brugte de friske æbler til at bage en skøn æbletærte med marcipan, og du får den enkle og meget lækre opskrift lige her.
Det skal du bruge til æbletærten
Tærtebund:
150 g. hvedemel (2 1/2 dl.)
40 g. sukker (1/2 dl.)
100 g. smør
1 æggeblomme
Fyld:
150 g. marcipan
60 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel
100 g. smør
1/2 kg. æbler
2 æggehvider
Du skal også bruge en tærteform på omkring 24 cm.
Sådan laver du æbletærten
1. Bland mel og sukker i en skål og hak smørret i med en kniv. Smuldr det grynet med fingrene og saml hurtigt dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile, indpakket og køligt, mindst en halv time.
2. Rul dejen ud på et melet bord og fór en smurt tærteform med den. Sørg for, at dejen går godt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel. Sæt herefter ovnen på 200 grader.
3. Riv marcipanen, det er lettest, hvis den er kold, og fordel den over tærtebunden.
4. Pisk sukker, vaniljesukker, kanel og smør luftigt.
5. Skræl æblerne, riv dem, og vend dem i blandingen.
6. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i resten af fyldet. Fordel så fyldet over marcipanen.
7. Bag tærten ca. 40 minutter.
8. Nyd den lun eller kold og evt. med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til. Velbekomme 🙂
Skriv et svar