Skøn ferie i smukke Skotland


For en uge siden rejste jeg til Birmingham for at fejre, at min kæreste, Hans-Kristian, afsluttede sin Master. Det blev fejret med road trip til det smukke, venlige og meget gæstfrie Skotland.

Skotland er fantastisk smukt, og har virkelig en flot natur og meget at byde på. Jeg er virkelig blevet forelsket i stedet, og  lige her kan du se, hvorfor.

Edinburgh

Vi overnattede på to forskellige bed and breakfast i Edinburgh, og blev budt varmt velkommen i de hyggelige omgivelser begge steder.

Vi boede på Ashdene House og Alba House.

Det var en rigtig god oplevelse at være i Edinburgh, som bød på masser af smukke og historiske steder samt et par mænd i kilt.

Whiskey Destilleri

Skotland er jo kendt for deres whiskey, og selvom jeg ikke kan fordrage det, var det meget sjovt at være på rundtur på et whiskey destilleri. Vi besøgte The Famous Grouse Experience, hvor man blev klogere på, hvordan whiskey bliver til, og så var der selvfølgelig også smagsprøver.

The Famous Grouse Experience
The Famous Grouse Experience

Glenfinnanviadukten

Vi brugte en dag på at køre igennem det fantastisk smukke skotske højland op til Glenfinnanviadukten, som er en jernbaneviadukt på West Highland Line i Glenfinnan, Skotland, som blandt andet er kendt fra Harry Potter-filmene.

På vejen til Glenfinnan stoppede vi og spiste frokost på en hyggelig seafood restaurant i Fort William, og jeg fik de lækreste muslinger og en grillet. røget makrel. Mums!

Alnwick Castle

Efter tre dage i Edinburgh gik turen tilbage til England, og inden vi nåede hotellet i Chesterfield, var vi et stop forbi Alnwick Castle. Vi gik først en tur i den smukke have, hvor der blandt andet var en labyrint, et kæmpe springvand, en have fyldt med roser og en have med giftige planter.

Herefter gik vi op til det fine Alwnick Castle, som blev brugt som Hogwarts i de to første Harry Potter-film, så jeg kunne ikke dy mig for at gå i Harrys fodspor og prøve en kost. 🙂

Det var lidt om et dejligt road trip 🙂 Det bliver bestemt ikke sidste gang, at jeg rejser til skønne Skotland.

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.