Hyggelig fødselsdagsweekend med overraskelser

Jeg blev 23 år igår, puha jeg er virkelig ved at være sådan rigtig voksen… Kan ikke heltforstå, at det er fem år siden, jeg blev 18, til tider føler jeg mig jo stadig som en på 16.


Nå, men det harværet en rigtig dejlig fødselsdagsweekend hos mine forældre fuld af forkælelse og hygge samt surprise. Min storebror, hans kone og mine to niecer bor i Jylland, og det var ikke meningen, at de skulle komme på besøg, og jeg havde slet ikke regnet med det, men der fik de godt nok snydt mig.

surprise, fødselsdag, weekend, 23 år, familie, kort, rødgrød, jordbær, grød, brunch, gaver, roser
Min kreative mor har lavet dette fine fødselsdagskort til mig

Fredag eftermiddag ringede min storebror til mig, og sagde blandt andet, at han var ked af, at de ikke kunne komme til min fødselsdag, men omkring 20 minutter efter vi havde snakket sammen, ankom jeg hjem til mine forældre, og da jeg kom ind i stuen, sad de alle fire derinde. Jeg skreg op, og bagefter begyndte jeg at græde af glæde. En dejlig overraskelse og perfekt start på weekenden.

Læs også om min venindefødselsdag her

surprise, fødselsdag, weekend, 23 år, familie, kort, rødgrød, jordbær, grød, brunch, gaver, roser
Lørdag morgen holdt jeg fødselsdagsbrunch for familien, og fik en masse fine gaver, blandt andet en lækker morgenkåbe, en gryde, penge og gavekort til Matas. Det eneste, der manglede var min kæreste, der, som tidligere nævnt, studerer i USA, så det var en skøn overraskelse, da der om eftermiddagen kom en buket med smukke, lyserøde roser fra ham.

surprise, fødselsdag, weekend, 23 år, familie, kort, rødgrød, jordbær, grød, brunch, gaver, roser


Jeg er virkelig blevet forkælet, og har haft en dejlig fødselsdagsweekend med familien og pjattet rundt med mine to små niecer, og nu bliver den sluttet af med en smag af forår med min mors lækre hjemmelavede rødgrød.

surprise, fødselsdag, weekend, 23 år, familie, kort, rødgrød, jordbær, grød, brunch, gaver, roser, opskrift, mad, dessert

Opskrift på rødgrød:

En bakke friske jordbær
En pose frosne skovbær
1 spsk. vaniljesukker
Sukker
Kartoffelmel
Mælk


Jordbærrerne vaskes og det grønne skæres fra og kommes herefter i gryden sammen med en pose frosne bær.

Hæld 1 dl vand ved, samt 3 spsk. sukker. Skru op på fuldt blus og forlad endelig ikke gryden, da det nemt koger over.

Når det koger skrues ned til middelvarme og bærrerne koger ca. 10 min., til de er dejligt møre. Tilsæt 1 spsk. vaniljesukker, rør rundt og lade det koge yderligere et par minutter.

3 spsk. kartoffelmel (uden top) hældes i en meljævner sammen med vand. Shake it baby, til det har en flydende halvtyk konsistens. Tag gryden af varmen og rør lidt afjævningen i grøden under omrøring. Gentag processen til grøden har rette tykkelse.

Hæld nu den fædige grød  i en skål og drys med lidt sukker, så grøden ikke trækker skind. 

Kan nydes varm som kold med enten mælk eller fløde, afhængig af dine smagsløg.

God fornøjelse og rigtig meget velbekomme.

Få også min opskrift på en sund jordbærsmoothie her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.