Til fødselsforedrag på Söder Sygehus i Stockholm

til_foedselsforedrag_paa_soder_sygehus_i_stockholm
I tirsdags efter arbejde mødtes HK og jeg på Söder sygehus i Stockholm, hvor vi skulle til fødselsforedrag. Planen er nemlig, at jeg skal føde på Söder sygehus, og min jordemoder opfordrede mig derfor til at tage ud og høre lidt om, hvordan en fødsel foregår der. Ikke at jeg tror, der er den store forskel på, om jeg føder på det ene eller det andet sygehus. Et af plusserne ved Söder er dog, at de har et barselshotel, hvor man kan være noget tid efter fødslen.

Vi fik dog af vide, at det ikke er sikkert, at vi selv kan vælge, hvor vi vil føde, da det kommer an på, om der er plads på fødegangen. De gjorde det derfor meget klart, at det er vigtigt, at man ringer i forvejen, så de kan fortælle, om man skal komme ind til dem eller tage til et andet sygehus. Helt ærligt, så er jeg ligeglad med, hvor jeg skal føde, det bekymrer jeg mig ikke så meget om, jeg håber bare, at jeg kan nå frem til et sygehus med plads i tide.

Foredraget blev holdt i en stor sal, og det var altså ret sjovt at være i et rum med så mange gravide på en gang. Sikke mange fine runde maver, der var – og en masse mænd, der til tider grinte lidt skræmt, når jordemoderen underholdte med, hvordan en fødsel foregår.

Jeg var især vild med, at hun lagde vægt på, at det er helt okay, hvis man bliver hidsig under fødslen, og at det faktisk kan være en fordel at have temperament, så man kan bruge den power, når babyen skal ud. Det må da helt klart være til min fordel, da temperament aldrig er noget, jeg har manglet 😉

I november går det løs med fødselssnak igen, da jeg skal på tre fødselsforberedelseskurser. Et om amning, et om selve fødslen og et, der handler om, når man kommer hjem fra hospitalet. Puha, kan godt mærke, at vi begynder at nærme os januar med hastige skridt…

2 Comments

 1. 2. november 2016 / 22:01

  Hej 🙂 lækker blog du har 🙂 dejligt man ikke er alene mødre på denne bloggen. Følte lidt alene på bloggen, hvor det blev snakket om babyer og børn.
  Tillykke med graviditet nr 3 🙂
  Knus Kamilla
  Kamillayounghansen.dk

  • Katrine
   3. november 2016 / 15:05

   Hejsa. Tusind tak for det 🙂
   Nej, du er bestemt ikke alene, der er rigtig mange mor- og gravidbloggere derude, så det er dejligt, at vi kan blive inspireret og følge lidt med hos hinanden 🙂
   Knus Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.