Nej, jeg nyder ikke at være gravid

nej_jeg_nyder_ikke_at_vaere_gravid
Jeg vil gerne lige starte med at pointere, at jeg har det godt. Jeg har en nem graviditet i forhold til mange andre, og dette indlæg er ikke for at klage. Jeg skriver det, fordi jeg synes, det er vigtigt at sætte fokus på, at vi kvinder er forskellige, og at vi oplever det at være gravide forskelligt.

Et af de spørgsmål, jeg ofte får som gravid, er, om jeg ikke synes, det er dejligt at være gravid, og om jeg ikke nyder det rigtig meget, men nej helt ærligt, det gør jeg ikke. Jeg er ovenud lykkelig for, at jeg snart skal være mor, jeg synes, det er hyggeligt, når jeg kan mærke ham sparke derinde, og jeg glæder mig overdrevet meget til at møde den lille krudtugle. Men at være i selve graviditeten er ikke noget, jeg ligefrem nyder. Det er heller ikke fordi, jeg hader det, men jeg synes altså ikke ligefrem, at det er dejligt.

Jeg kender andre kvinder, der har, eller har haft det ligesom mig, og jeg synes, det er vigtigt, at der er plads til at have disse følelser. At være gravid er for mange en stor omvæltning og udfordring, og selvom man tit skal høre på, at det ikke er en sygdom at være gravid, så er der faktisk mange kvinder, der har det rigtig dårligt igennem deres graviditet, og som derfor føler sig syge. Sådan har jeg det ikke selv, men jeg ville ønske, at folk kunne tænke sig lidt mere om, når de udtaler sig om andres graviditet og lade være med at være så kloge på andres vegne.

Men hvorfor nyder jeg så ikke at være gravid? Det skyldes flere ting. Blandt andet kan jeg ikke det samme, som jeg plejer. Jeg bliver hurtigere forpustet, jeg er mere træt, og nogle gange gør det virkelig ondt, når jeg går pga. ligamentsmerter, der føles lidt a la sidestik. Jeg sover dårligt om natten (men ja, det kan jeg jo ligeså godt vænne mig til 😉 ) pga. hyppige toiletbesøg, kramper i benene og en lille gut i maven, der tumler rundt.

Herudover vokser jeg konstant ud af mit tøj, jeg har halsbrand, sure opstød og problemer med træg mave. Jeg skal sluge vitaminpiller hver dag, hvilket jeg er virkelig dårlig til, og jeg skal tænke over, hvad jeg spiser og drikker. Samtidig er jeg ekstra meget distræt, og taber ting konstant. Så nej, jeg nyder ikke at være gravid, selvom jeg er overlykkelig over, at jeg er det.

♡ Katrine

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.