Sådan skriver du et godt blogindlæg

Det kan altså være rigtig svært at skrive et godt blogindlæg, især fordi man ikke altid ved, hvad modtageren forventer. Der er dog nogle generelle ting, som er gode at huske på, når du skal skrive et godt blogindlæg.
saadan_skriver_du_et_godt_blogindlaeg

Lad dig ikke begrænse

Først og fremmest skal du ikke lade dig begrænse af, at du måske laver nogle stave- eller grammatiske fejl hist og her. Det gør de fleste af os. Lad dig heller ikke begrænse med tanker omkring dine evner, og om du nu gør det godt nok. Skriv skriv skriv og gerne lige fra hjertet, så kan du altid rette det igennem, inden du trykker på udgiv.

Skriv dine tanker ned

Mine noter på min iPhone er altid propfyldte med idéer og tanker til blogindlæg. Ofte får jeg nemlig mine idéer på skøre tidspunkter og steder, og så skriver jeg det hurtigt ned der for ikke at glemme det. For mig er det en rigtig god måde at huske mine idéer på, og hvis jeg en dag mangler inspiration til et indlæg, kigger jeg alle idéerne igennem. Nogle gange kommer der gode indlæg ud af det, og andre gang bliver det aldrig til noget.

Giv noget af dig selv

Når du har en blog er det vigtigt, at du skriver personligt, og giver noget af dig selv. Folk ude bag skærmen vil gerne lære dig at kende, så vis dem, hvem du er gennem dine blogindlæg. Har du f.eks. nogle personlige erfaringer, som du kan dele, eller nogle tanker, som du går med? Nogle af mine mest populære indlæg er f.eks., når jeg skriver om at have uren hud, som her, fordi det er ærligt, og hjælper folk med samme problem.

Vær ekspert

Altså du behøver ikke at være ekspert eller at udnævne dig selv til ekspert, men det kan være en god idé at give tips og tricks ud fra nogle erfaringer, du har. Lær dine læse noget. Det kan f.eks. være om, hvordan man får en pæn hud, lægge en flot makeup, sy en kjole, eller som f.eks. her, hvor jeg deler ud af min viden omkring blogging.

Lad dig inspirere

Lær af andre bloggere og lad dig inspirere. Hvad kan du godt lide, når du læser andre blogs, hvilken skrivestil, fanger dig osv. Så længe du ikke stjæler indhold eller kopierer andre, så er det altså en rigtig god idé at lade dig inspirere.

Brug billeder og videoer

Gør dit indlæg lækkert ved at bruge noget visuelt i dine indlæg, om det så er illustrationer, billeder eller videoer er helt op til dig. Du kan jo også mikse det! Sørg for at tage nogle store lækre billeder i god kvalitet eller lav f.eks. en billedecollage. Bare du gør lidt ud af det, så folk har lyst til at komme igen 🙂

Ret dit indlæg igennem

Du har nu skrevet dit blogindlæg og indsat nogle lækre billeder, men inden du udgiver det, og deler det med hele verden, så ret det lige igennem. Tjek for stavefejl, og hvis du er i tvivl om, hvordan et ord skal staves, så slå det evt. op i xx. Det kommer kun dig selv og din blog til gode, at du gør dig umage, men som jeg startede med at skrive, så er det selvfølgelig helt okay og naturligt med fejl i dine indlæg.

Læs også: Staver du disse 10 ord rigtigt

katrine

2 Comments

 1. 18. december 2015 / 22:14

  Hej 🙂

  Rigtigt gode blogge du skriver 🙂 Jeg er selv nybegynder …jeg har blogge siden sommers 🙂 jeg elsker det …min måde at slappe af på 🙂

  • Katrine
   19. december 2015 / 13:43

   Hej Pernille
   Tusind tak for din besked og rosen 🙂 Tillykke med din blog, og ja, jeg kan godt forstå dig, det er så afslappende og hyggeligt. Jeg så lige din blog, og den er rigtig fin, men hvis jeg må tillade mig at komme med lidt feedback, så vil jeg anbefale dig at finde billeder på f.eks. https://pixabay.com/, hvor du kan downloade billeder gratis. På den måde slipper du for, at der står Colourbox på dine billeder. Bare et lille tip. Skriv endelig til mig, hvis du har spørgsmål.
   Kh. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.