På julemarked i Gamla Stan i Stockholm


Så blev det 2. søndag i advent, og det er blevet min tur til at åbne en låge i Bloggers By Hearts julekalender, og jeg vil i den forbindelse tage dig med en tur på julemarked i Gamla Stan i Stockholm.

Læs også: 1. søndag i advent – Vores julegavetraditioner

Stockholm er det perfekte sted at komme i julestemning – det sner ofte i december, og så er her pyntet op til jul overalt i byen. På Stortorget i den gamle bydel, Gamla Stan, finder du et lille hyggeligt julemarked, hvor du kan købe fine julekugler, nisser, brændte mandler, gløgg og alt muligt andet julet. Det er umuligt ikke at finde julehumøret frem, når man slentrer rundt på de brostensbelagte gader i Gamla Stan mellem røde juleboder og smukke gamle bygninger.

Denne uge besøgte William og jeg julemarkedet i Gamla Stan med mine veninder, Louise og Denice, og deres to søde børn. Vi startede med at spise en frokost på “Vapiano” på Gamla Stan, som er et uformelt og børnevenligt sted med masser af højstole, og man må også have klapvognen med ind på selve restauranten. Da vi havde smæsket os i pasta, pakkede vi os godt ind og gik på julemarked i det kolde decembervejr.

De voksne varmede sig med gløgg uden alkohol (typisk svensk!), mens rollingerne tog sig en lur i klapvognene. Jeg fik også købt en lille gave med hjem, som jeg skal forære min onkel senere i dag, når vi skal til julehygge hos ham.

Andre julemarkeder i Stockholm

Der er julestemning overalt i Stockholm, og jeg vil derfor også lige nævne julemarkedet på “Skansen”, der er Stockholms kendte friluftsmuseum. Her får I et indblik i, hvordan julen var før i tiden, og I kan selv prøve kræfter med lysstøbning, bagning og meget mere.

Du kan også tage på juleshopping i Stockholm centrum, hvor butiksvinduerne konkurrerer om at være pyntet mest overdådigt og samtidig slå et smut forbi Kungsträdgårdens julemarked.

Har du været på julemarked i år?

I morgen kl. 9 åbnes låge nr. 11 i Bloggers By Hearts julekalender hos seventyone.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.