Når det er svært at amme offentligt


At amme er noget af det mest naturlige i verden, og jeg er 100 procent med på holdet, der er for offentlig amning, men som tingene er lige nu, har jeg ikke selv mod på at amme offentligt.

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville have det sådan. Faktisk har jeg altid tænkt, at jeg ville være en af de mødre, der skulle hænge ud på caféer, når jeg var på barsel. Men sådan har jeg det ikke længere…

Måske skyldes det, at W ikke er ældre, end han er, for det er svært at amme ham, uden der kommer mælk på både tøjet og på vores omgivelser, og det har jeg på ingen måde lyst til, at andre skal være vidner til.

Jeg håber, det bliver bedre med tiden, så jeg kan gå ud i offentligheden uden at skulle frygte at hive brysterne frem. Det gør jo, at jeg føler mig lidt begrænset i forhold til at komme ud, men pt. er det alt for grænseoverskridende for mig, og jeg har kun lyst til at amme i private omgivelser.

Jeg ved ikke, om andre ammer “pænere” uden mælk alle vegne, eller om de bare er ligelade? Jeg har i hvert fald respekt for de mødre, der ammer offentligt, og jeg håber, at det en dag også lykkes for mig.

♡ Katrine

6 Comments

 1. Line
  16. januar 2017 / 20:47

  Jeg havde en stofble eller et tørreklæde som jeg “hang for” så kunne bebs koncentrer sig om at stille sulten og jeg min babs lavede ikke mælkespringvand all over. Det bliver nemmere med tiden når W bliver større og mælken er faldet til, så skyder det ikke ud over det hele:-)

  • Katrine
   18. januar 2017 / 13:14

   Hej Line. Tak for tippet. Jeg må helt sikkert øve mig med en stofble, der dækker. Men ja, jeg håber også, at det bliver bedre, jo ældre han bliver.
   Knus

 2. 16. januar 2017 / 20:56

  Hej Katrine.
  Jeg kan sagens forstå din frustration.
  Der hele er i dit mindset.
  Det er en god øvelse at øve hos familien og hjemme hos vennerne først fordi du føler dig mere tryg og kan bedre sige skidt pyt hvad det går lidt galt.
  Succesen med amningen blir også langt bedre fordi W kan mærke at du tager det roligt.
  Langsom kan du forøge sværhedsgraden ved at tage ud til en storcenter som oftest har særlige områder kun til det formål. Et pusle og amme område.
  W kan spise mad alle steder. Han er lige glad, men hvis du ikke tror på det smitter af på hele amningen.
  Start steder du kender og tage næste skridt.
  Det er lige meget at det du får grisset. Du skal alligevel altid have en ekstra bluse, indlæg og servietter med.
  Rigtig held og lykke. Tro på dig selv…det smitter af på W.
  Hilsen
  Stella

  • Katrine
   18. januar 2017 / 13:13

   Hej Stella. Tak for dine gode råd. Jeg giver ikke op, men synes nu, det ville være lidt grænseoverskridende at sidde på en café med mælk sprøjtende ud til alle sider 😀
   Kh. Katrine

 3. Jeanne
  16. januar 2017 / 22:42

  Jeg håber virkelig at du når frem til at det KAN du.
  Der er intet mere naturligt og de begrænsninger der er i dag er et stort tilbageskridt.
  Da jeg var babyforældre, det gjorde man det bare, ingen betænkning, ingen begrænsning. Nemt og dejligt.
  Man behøver ikke at være hverken provokerende eller andet i den retning, men amning er ok, også offentligt.
  Det er lidt synd, hvis du overskrider dine egne grænser, men andres? Pyt med det!
  Børn er blevet ammet til alle tider og altid af de fleste?
  Dem der ikke ville var de få!
  Alle ønsker om, at du langsomt prøver dig frem og bare tror på, at det er mere end ok!
  Kærligst Jeanne

  • Katrine
   18. januar 2017 / 13:08

   Tak for din besked, Jeanne 🙂 Som jeg også skriver i indlægget, så vil jeg gerne amme offentligt, men har ikke lyst til at sidde på f.eks. en café med mælk alle vegne. Det er simpelthen for grænseoverskridende for mig, så forhåbentlig bliver amningen mindre “grisset” med tiden 🙂
   Kh. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.