Drømmer du også om en tur i autocamper i Australien med familien? Det gør jeg, og derfor har jeg interviewet Mette fra rejsebloggen glimtafverden.dk.
På glimtafverden.dk beretter Mette om sine rejseoplevelser sammen med sin familie, der består af hendes mand og deres tre børn. Her i interviewet kan du blive klogere på, hvordan deres ferie med autocamper i Australien forløb.
Hvordan faldt valget på at rejse rundt med autocamper i Australien?
– Da vi besluttede os for at rejse til Australien, var det et helt naturligt valg for os at vælge autocamper. Jeg har tidligere rejst på New Zealand med autocamper, og er stor fan af denne ferieform. Det giver en stor frihed og fleksibilitet at have både transport og overnatning samlet. Og med børn er det et ekstra plus. Afhængig af alder, har de mere brug for nogle rammer og noget velkendt. De sover i den samme seng, selvom det er på forskellige lokationer. Vi har mad og drikke lige ved hånden, og kan holde pauser, når behovet opstår. Et toilet kan også vise sig at være praktisk ved kørsel, og der ikke lige er et i sigte.
Hvor gamle var dine børn, da I var afsted, og hvordan gik det?
– De var to, fem og syv år. Helt overordnet gik det fantastisk godt. De første par dage skulle vi allesammen vænne os til at være i autocamperen både dag og nat. Vi skulle indrette os og finde ud af, hvad der fungerede bedst under kørslen, madlavning og ved sengetid. Det var til tider ret intenst at være sammen i autocamperen, særligt hvis vejret ikke var til udendørsaktiviteter. Men for os opvejer alle fordelene klart de ulemper, der kan være.
Hvad er dine bedste tips til en god ferie i autocamper med børn?
– Lav aftaler i forhold til, hvor de er placeret under kørsel. Hvis de er store nok, så lad dem også sidde foran, da de her har bedre udsyn. Hold pauser og kombiner måltider med legepladsbesøg eller andre aktiviteter. Mindre børn, der har brug for en middagslur, kan nemt sove i autocamperen, imens de andre børn er beskæftiget med andre aktiviteter. Lad dem hjælpe med udpakning og nedpakning, de vil rigtig gerne hjælpe. Det gør også især nedpakning nemmere, så man hurtigt kan komme videre.
Er der ting, man ikke skal gøre, når man er på ferie i autocamper med børn?
– Afhængigt af temperament og ønsker til ferien, er det mindre hensigtsmæssig at køre i autocamper i større byer, da den kan være ufleksibel at køre rundt med. Det er dog ingen hindring, men det er klart at foretrække at køre på landeveje og længere strækninger. Hvis man ønsker at have en fast base på en campingplads at køre ud fra, skal man gøre sig klart, at alle ting i autocamperen skal pakkes ned og klargøres til kørsel. Vi kørte typisk fra campingpladsen om morgenen, og var fremme ved næste campingplads om eftermiddagen. Undervejs gjorde vi stop og så de ting, vi gerne ville.
Hvad kan man ikke undvære på en autocamper-ferie med børn?
– Autocampere findes i forskellige størrelser og klasser med varierende sengepladser, udstyr og alder samt stand. Vores autocamper var en Britz i en klasse 2-5 år med seks sengepladser, toilet og bad. Der medfølger alt køkkenudstyr (basis), dyner, puder, sengelinned, håndklæder, campingbord- og stole samt andre praktiske genstande. Som ekstraudstyr lejede vi autostole og højstol. Det er en klar fordel at have bagagen i rygsække og ikke kufferter. I vores model var der næsten ingen opbevaringsplads til tøj, men vi kunne have rygsækkene under siddepladserne.
Husk at fylde vand på camperen inden afrejse og tøm toilet/spildevand, når der er en tank til dette. I Australien kan der være langt imellem stederne, og de ligger ikke altid på campingpladser, men på en separat plads placeret i udkanten af byen.
Hvilke aktiviteter elskede børnene mest på jeres ferie?
– Campinglivet er generelt meget børnevenligt. Vi kørte typisk mellem 100-500 km. om dagen. Startede om morgenen, kørte et par timer og holdt pause til frokost. Vi kørte videre og indlogerede os på en campingplads om eftermiddagen. Børnene skyndte sig at hoppe i poolen eller afprøve legepladsen. Det var et af højdepunkterne for dem. Det var ikke altid lige sjovt under kørslen, men de så altid frem til at se den nye campingplads an og få brugt en masse energi. Det at være sammen med familien så tæt giver et helt særligt bånd, og børnene nyder i den grad nærværet og friheden, en autocamper giver.
Hvilke udfordringer oplevede I, da I var på ferie med autocamper?
– Det kan være ret intenst at bruge de fleste af døgnets timer i en autocamper, og det tog da også nogle dage før vi alle sammen havde vænnet os til det og fundet vores rutiner. Pladsen er trang, når der f.eks. skal laves mad, og børnene er trætte, sultne og skændes. Det gælder om at have få ting med, og så ellers lave rutiner, der fungerer for alle. Både under kørsel, installation på campingplads, madlavning, overnatning og nedpakning.
Og til slut – kan du anbefale Australien som feriedestination med autocamper?
– For os var autocamper det helt rigtige valg. At køre på de til tider lange øde veje eller møde de store lastbiler (road trains) eller andre autocampere i flere varianter, som man hilste på i bedste trucker-stil, var lidt hyggeligt. Vi kørte i skiftende landskaber, og undervejs mødte vi masser af venlige australiere uden påtagethed med deres “no worries”-attitude og store imødekommenhed. Vi kunne til enhver tid stoppe, når vi havde brug for pause eller finde friske forsyninger frem af mad og drikkevarer. Vi kunne finde mange gode udsigtspunkter og nyde udsigten fra de store vinduer inde fra autocamperen.
Du kan læse meget mere om Mette og familiens eventyr i Australien her!
Jeg synes, det lyder som en fantastisk ferie sådan at tage rundt med autocamper i Australien. Er det noget for dig?
Læs også: 10 tips til at rejse med din baby
Skriv et svar