Powerkvinder – Anna David

anna_davidSuperdygtige Anna David har været sangerinde siden hun var 13 år, men alligevel har hun formået at holde begge ben solidt på jorden. I mine øjne er hun en født powerkvinde, og lige her har jeg stilt hende 10 spørgsmål, så du kan blive klogere på, hvordan hun er havnet der, hvor hun er i dag.

1. Hvad er en powerkvinde for dig?
En powerkvinde er i min verden ikke én bestemt type kvinde. Det kan være forretningskvinden såvel som husmoderen. For mig handler det om at finde balancen i livet og være tro mod sig selv. At dyrke og udvikle ens egne styrker og leve livet lige netop der, hvor man er i sit liv. Om det er med mand, barn, som single, som studerende eller med fuld fart på karrieren. Det synes jeg er at være en powerkvinde.

2. Hvad fik dig til at følge din drøm, og hvordan turde du at at kaste dig ud i det?
Siden jeg var barn drømte jeg om at stå på scenen og leve af det som voksen. Mine forældre har aldrig begrænset mine drømme, og har egentlig altid bare understøttet mine mål og vejen dertil. Jeg har aldrig tænkt, at det ikke skulle lykkes for mig 🙂

3. Hvordan kom du i gang som sangerinde?
Jeg fik min første pladekontrakt i Tyskland, da jeg var 13 år. Jeg besøgte min storesøster i Tyskland (som flyttede dertil for at tage en danseuddannelse). Jeg var med hende til sangundervisning, og hendes sanglærer syntes, at jeg var meget dygtig, og hun ville gerne bruge mig til et projekt med en 13-årig pige og en 13-årig dreng. Mine forældre gav ok for det, og jeg skulle sende hende et accapellabånd. Hun gav båndet videre til en producer, hun kendte, og han ønskede mig i studiet med det samme med henblik på en pladekontrakt, i stedet for det projekt jeg var blevet spurgt om. Jeg kom i studiet i München, og blev tilbudt en kontrakt med det samme efter første dag i studiet. Det blev til en international pladekontrakt, og jeg udgav min første single som 15-årig. Den hed P.Y.B (pretty Young boy).

4. Hvad gør du for at holde gejsten og motivere dig selv?
Jeg er nok ligesom alle andre kunstnere. Det er forskelligt, hvor inspireret jeg er. Når det føles svagt med inspiration, forsøger jeg at søge inspiration andre steder og ofte hos andre mennesker.

5. Hvad er/var din største udfordring?
Som barn var min største udfordring helt klart min generthed. I musikbranchen skal man gerne være frisk på at tale højt og med mange mennesker. Jeg er stadig ikke typen, der råber højest, og jeg har da også fået af vide flere gange igennem min karriere, at jeg skal mase mig mere frem. Jeg kan tale med alle type mennesker, og det synes jeg er fint. Nu som 30-årig tænker jeg, at det må være ok, at jeg er, som jeg er. Man ændrer sig jo hele livet igennem, og jeg taler, når jeg synes, jeg har noget relevant at komme med, og når jeg føler for det. 🙂

6. Har du måtte give afkald på noget for at følge din drøm?
Uh, det er svært at svare på. Jeg har jo skrevet musik hele mit liv. Fra jeg var otte år. Jeg er vokset op i branchen. Jeg føler ikke, jeg har givet afkald på noget. Jeg har stadig mine barndomsveninder og venner. Jeg har endda været så heldig, at jeg fik mit første barn som 26-årig med min kæreste. Jeg har valgt at leve mit liv som selvstændig, og det har fungeret i 10 år, og det har jeg planlagt, at det skal blive ved med. 🙂

7. Du er jo mor samtidig med, at du er sanger og skuespiller, så hvad gør du for at få din hverdag til at hænge sammen?
Ja, det kan være travlt i perioder. Men min datter går ikke i skole endnu, så indtil videre har jeg kunne tage både min datter og hendes far med på Tour, når det har været nødvendigt, og især når det er flere ugers turné. Og så kan det være, jeg nogle gange er ude at spille en weekend, men så holder jeg gerne fri om mandagen med min datter. Jeg synes selv, vi er en priviligeret familie, og vi får det til at fungere ud fra min lidt anderledes livsstil.

8. Har du sat dig et nyt mål/drøm, og hvordan vil du opnå det?
Jeg får ofte nye idéer, og jeg har tænkt mig at blive ved med at arbejde for, at mine drømme skal gå i opfyldelse. Jeg kæmper videre, som jeg altid har gjort. Det er ikke alt der lykkes, men jeg vil ikke sidde og ærge mig over, jeg ikke i det mindste prøvede.

9. Har du et råd til andre kvinder, der gerne vil følge deres drømme ligesom dig?
Jeg vil råde alle kvinder til at følge deres mavefornemmelse og være realistiske. Det er klart, at ikke alle drømme kan gå i opfyldelse, fordi det kan koste mange penge at udleve en drøm. Men jeg tror, at alle mennesker har brug for at prøve kræfter med noget, man virkelig drømmer om. Hvis tingene ikke lykkes, eller ender, som man håber på, så har man i det mindste prøvet.

10. Kan du røbe lidt om, hvilke spændende projekter, du har gang i for tiden?
Jeg er næsten færdig med Grease-tournéen nu. Det har været en god turné. Vi har været hele Danmark rundt. Samtidig med det har jeg sendt min nye single ud “Sensommerregn”, og jeg er stort set færdig med min nye EP, som snart rammer netbutikkerne. Det glæder jeg mig så meget til. Derudover fejrer jeg mit 15 års jubilæum for min første udgivelse og 10 års jubilæum for dansk musik i år, så det er et stort år for mig. Og så har jeg selvfølgelig gang i nogle andre projekter/drømme, som måske lykkes og måske ikke. 🙂

Tusind tak til Anna David for de gode svar, og rigtig meget held og lykke til hende med hendes nye EP. Hvis du vil vide mere om Anna David, så følg hende på Facebook, Twitter og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.