Powerkvinder – Kira Eggers

Kira Eggers

Jeg har tidligere arbejdet sammen med Kira Eggers på Bazar, og synes, at hun er en vaskeægte powerkvinde, der tør sige sin mening og følge sin drøm. Og på bare et år har hun skabt sig selv en karriere som personlig træner, og lige her har jeg interviewet hende om det at følge sine drøm som personlig træner, som startede efter, at hun havde været med i tv-programmet “På egen krop: Kira Eggers som bodybuilder” på TLC.

1. Hvad er en powerkvinde for dig?
Det ved jeg faktisk ikke. Er det en, der kan alt selv? Er det en, der er stærk i modgang? Er det en, der er god til at vække kvinden i andre kvinder? Jeg ved det ikke. Jeg anser mig selv som en kvinde, som nogle gange er stærk, nogle andre gange ikke. Og jeg er god til at vise begge sider.

2. Hvad fik dig til at følge din drøm, og hvordan turde du at at kaste dig ud i det?
Lyst. Lyst til resultater. Muligheden var der, og jeg kan rigtig godt lide ikke at passe ind. Jeg har det rigtig godt med, ikke at være en, der ønsker at gøre andre glade. Jeg gør først og fremmest, hvad der passer mig bedst åndeligt og praktisk, for så er jeg på lang sigt også mere til rådighed for andre. Men kort fortalt, så ser jeg absolut ingen ulemper ved at komme i fantastisk form på 10 uger. Giv mig en dårlig grund. Nej, vel? Ingen.

3. Hvordan kom du i gang som selvstændig personlig træner?
Jeg tog en uddannelse hos Henrik Duer, som er pisse dygtig og for mange kendt som vært på ”Ekstremt Fed” på TV3. Med til historien hører også, at jeg før det, blev lært op af en af verdens bedste bodybuildere Helle Nielsen. Den viden hun har, som jeg tog til mig, er uundværlig, når man arbejder som mig. Det har givet et enormt kvantespring, som også har været medvirkende til, at jeg har så meget arbejde, som jeg har i dag. Jeg kan leve af branchen efter blot et år. Det er sgu da fedt.

4. Hvordan fik du idéen til at gøre det, du gør?
Det forekommer mig som det mest naturlige i verden, men med til det hører også, at jobs ikke hænger på træerne. Og nu er jeg ikke frøken hvem som helst, så det betyder også, at jeg ikke passer ind under de normer mange forbinder med fastansat. Eller, det gør jeg, det tror folk bare ikke om mig, så allerede der, er det opad bakke. Jeg tænkte, at jeg gerne ville leve af min hobby, og som min egen chef skal jeg i hvert fald ikke forholde mig til, hvorvidt jeg er ønsket eller uønsket et sted.

Samtidig, bestemmer jeg alt selv. Hvor fedt er det lige. Jeg savner til tider fast indtægt som i 8-16-job, og har haft en del af de jobs, hvilket jeg trives med. Det tror de færreste, da mange ikke opfatter mig som en, der kan sidde der og være seriøs. Nå, men det kan jeg altså, ellers tror jeg heller ikke, at jeg ville kunne administrere at være min egen såvel som andres chef. Man skal have en vis indordningsevne samt struktur. Jeg er en meget hårdt arbejdende kvinde, men well, det kommer mig til gode nu, ikke?

5. Hvad gør du for at holde gejsten og motivere dig selv?
Jeg sørger for ikke at blive stresset. Det er jeg supergod til. Jeg kender mine begrænsninger, og jeg er ikke en pleaser. Jeg er behagelig, i al beskedenhed, ellers ville jeg heller ikke have 40 klienter og deres familier.

6. Hvor får du din power fra?
Jeg er mælkebøttebarn. Det giver en balast. Og så er jeg vokset op med kvinder, der ikke er bange for at give deres mening til kende. Jeg blev opdraget til at være frygtløs. Jeg red i skole. Hvem gør lige det? Jeg flyttede til USA som 16 årig og kom nærmest ikke hjem igen. Jeg fandt et job derovre, og der blev jeg så.

7. Hvad er din største udfordring?
Folk forandrer sig ikke. De forstår ikke, at jeg ikke er den samme, som jeg var for 10 år siden. De sidder i en eller anden træls tidslomme, og taler stadig om min fortid.

8. Hvad er dine styrker?
Jeg er frygtløs. Jeg er en go-getter, og jeg vil skide på, hvad nogen måtte tænke om det. Det er en frihed flere skulle tage sig.

9. Har du måtte give afkald på noget for at følge din drøm?
Hmm, jeg kan ikke rejse så meget. Sikkert også at få børn, selvom det kan nås endnu. Jeg har bare været så betaget af livet, som det er, at det bare ikke er blevet prioriteret. Jeg føler ikke, jeg har givet afkald på noget. Jo, ved at være en offentlig person, har jeg givet afkald på mit privatliv, men omvendt, så bestemmer jeg jo en hel del selv, hvad jeg vil have ud. Og som bekendt kan man ikke gøre alle glade, og den slags skal man forene sig med, især som offentlig person.

10. Hvad gør du for at få din hverdag til at hænge sammen?
Ansat en assistent. Det har været absolut nødvendigt, da jeg står i et center eller er ude på arbejdspladser og træne folk. Derfor er jeg jo ikke ved en computer, hvor mange af mine jobs jo kommer ind.

11. Har du et råd til andre, der gerne vil følge deres drømme ligesom dig?
Mavefornemmelse. Følg den. Og vær ok med, at nogle gange bliver tingene ikke en succes. Op igen! Ud over det, skaf dig en dygtig advokat. Det er pengene værd, så en evt. kontrakt er så sikker, at når du rager dig uklar med evt. partnere, kan du gå derfra med oprejst pande, og uden at nogen tager dine penge.

Vil du vide mere om Kira Eggers, så besøg hende på dkira.com eller følg hende på Instagram på @kiraeggers.

Læs også: Powerkvinder – Smykkedesigneren Mai Manniche fra Jewlscph

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.