Frygten for at starte en blog

Når jeg underviser i blogging, eller taler med folk omkring det at starte en blog, oplever jeg ofte, at folk frygter at kaste sig ud i det. Det kan være frygten for, hvad andre tænker, når man blotter sig selv, eller frygten for, at ens blog bliver en fiasko, og at ingen vil læse med.

Grænseoverskridende at andre læser med

Jeg kan godt sætte mig ind i følelserne. Jeg havde det på præcis samme måde, da jeg startede min første blog for over 2 1/2 år siden. Jeg ville gerne holde det hemmeligt, og synes, det var mega grænseoverskridende og pinligt at dele mine indlæg med andre på f.eks. Facebook. For hvad tænkte andre mon om mig og mit “produkt”? Jeg har det slet ikke sådan længere, og jeg har lært at hvile i min blog, og bare gøre det, der føles rigtigt for mig. Jeg blogger jo, fordi jeg synes, det er sjovt, og ligeså meget for min egen skyld som for andres.

Et stort publikum er ikke nødvendigt

Hvis du drømmer om at få en succesfuld blog, så vil jeg opfordre dig til at tænke over det, da du bliver nødt til at turde dele dit indhold og dig selv med andre. Den nemmeste måde at finde følgere til at starte med, er at bruge sit netværk, ellers kan kampen for at finde læsere være svær. Et stort publikum er dog ikke nødvendigt. Du kan lige så stille bygge et netværk op af trofaste følgere, og efter et stykke tid, vil du opdage, at flere og flere kommer til. Man behøver altså ikke at være kendt, eller have et i forvejen stort publikum for at få mange læsere på sin blog. Det kræver dog hårdt arbejde, vedholdenhed og tålmodighed.

Mangler ekspertviden

“Men jeg er jo ikke ekspert”, er også en af de ting, jeg tit hører, og nej, det er du måske ikke, men det var jeg heller ikke, da jeg startede min blog. Husk, at man skal kravle, før man kan gå, og du kan sagtens dele ud af tips og tricks og give inspiration, selvom du ikke føler dig som en ekspert. Vi har alle sammen en mening og noget at byde ind med, og din viden kan jo være ligeså god som min. Jeg har ikke en uddannelse i blogging. Jeg deler blot ud af egne erfaringer, og det som jeg har lært gennem tiden. Og du kan gøre det samme!

Tro på dig selv

Dårlige undskyldninger og negative tanker er det nemmeste at fortælle os selv, så måske er det på tide, at du tager ja-hatten på, og kaster dig ud i det? Jeg tror på dig, så vær stolt af dig selv og din blog, så vil andre helt sikkert også kunne lide den.

I gårsdagens Facebookjulekalender talte jeg også lidt om det med at have en frygt for at starte en blog. Hør det her:

Er der noget, der holder dig tilbage i forbindelse med din blog?

/Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.