Skær broccoli ud i små buketter og skær stokken ud i små stykker. Gem 100 g broccolibuketter til senere brug.
Kom smør i en gryde og svits løget heri.
Kom kartoffelstykker i gryden og svits dem sammen med løgene.
Hæld bouillon ved og bring i kog. Lad suppen koge under låg ved svag varme i 10 minutter.
Kom broccoli i gryden (pånær de 100 g buketter) og lad suppen koge i fem minutter.
Blend suppen til der ikke er flere klumper. Det er vigtigt, at du har en blender, hvor låget sidder godt fast, da du ellers får broccolisuppe udover hele køkkenet. Jeg taler af erfaring.
Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt fløden og varm suppen op.
Kom de 100 g broccolibuketter i suppen og kog i ca. tre minutter. Smag til med salt og peber.
Steg bacon på en pande, og brug det til topping på din broccolisuppe.
Noter
Hvis du ønsker en vegetarisk broccolisuppe kan du erstatte bacon med hakkede mandler.Server også gerne med flute.