Mine bedste tips til at opleve sommeren i Stockholm

Som led i en stafet hos Bloggers By Heart, vil jeg i dag skrive om Stockholm, som er den by, jeg bor i. Jeg har valgt at tage udgangspunkt i mine bedste tips til sommeren i Stockholm, da det er en skøn årstid at besøge byen på.

Jeg elsker at bo i Stockholm, fordi det er en by, der har rigtig meget at byde på. Her er masser af ting at lave, spændende seværdigheder, hyggelige spisesteder og naturskønne oplevelser. Nedenfor har jeg svaret på nogle spørgsmål om Stockholm, og samtidig deler jeg mine bedste tips til byen med dig.

Ved at klikke på “Læs mere…”, lander du på et blogindlæg, som jeg tidligere har skrevet om det pågældende sted.

Hvad er der særligt ved Stockholm?

Jeg synes en af de særlige ting ved Stockholm er, at byen er bygget op på 14 øer og holme, hvilket gør, at her er vand alle vegne. Byen er derfor bundet sammen af tunneller og broer, og ydermere finder du mange klippeskråninger. De mange højdeforskelle skiller sig virkelig ud i forhold til, hvad vi er vant til i København. Herudover er Stockholm omgivet af meget smuk natur, og det er fantastisk, at du har by og skov så tæt på hinanden.

Hvor spiser man den bedste frokost i Stockholm?

Det er svært kun at vælge et sted, da Stockholm byder på rigtig mange gode og hyggelige spisesteder. Hvis du er til burger, vil jeg anbefale Lilys på Södermalm (Læs mere…), og hvis du ønsker en uformel frokost med flot udsigt, kan du vandre op til Café Fåfängen på Klockstapelsbakken. (Læs mere…)

Ellers vil jeg anbefale et sted som Teatern, der har mange forskellige boder, der serverer gourmet-mad til rimelige penge. (Læs mere…)

Hvor spiser man den bedste aftensmad i Stockholm?

Hvis du er til kød og afslappet atmosfære, vil jeg klart anbefale Urban Deli. Hvis du vælger deres restaurant på Sveavägen, kan du efter maden nyde en drink på deres megacool tagterrasse, der har en flot udsigt udover Stockholm. Hvis det skal være lidt mere luksuriøst, vil jeg anbefale Mister French, der ligger på Slussen Kajen. Maden er vildt god, stemningen kodyl hyggelig, og i weekenderne er der DJ og dansegulv i baren. (Læs mere...)

Et tredje sted, der fortjener at blive nævnt, er Restaurant J i Nacka Strand, hvor du sidder på kajkanten, mens du nyder en lækker fiskeret, eller tager en drink i en liggestol på havnefronten. (Læs mere…)

I hvilke butikker er det bedst at shoppe?

Hvis du er til vintage, skal du tage en tur til Södermalm, og hvis du er til de kendte high street-butikker, så findes de i massevis i centrum, især i området ved Kungsträdgården.

Personligt kan jeg godt lide at shoppe i Mall of Scandinavia, der er Skandinaviens største shoppingcenter. Her er virkelig gode faciliteter, når man har en baby eller små børn med. Der findes flere amme- og puslerum samt et stort legeland. Samtidig er der masser af de butikker, som jeg handler i, og det er nemt og overskueligt, fordi du har det hele samlet på et sted, hvilket er at foretrække, når jeg har William med.

Hvor kan man tage hen på en regnvejrsdag i Stockholm?

Hvis det regner, vil jeg anbefale en tur på Vasamuseet, hvor du kan se det enorme Vasaskib og gå på opdagelse i det store museum. En fantastisk oplevelse for både børn og voksne. (Læs mere…)

Herudover er der også det hyggelige fotomuseum Fotografiska (Læs mere…), eller den lidt anderledes oplevelse – kunst i tunnelbanen. I Stockholm tunnelbane (metro) findes der massevis af kunst, så hvis det regner, kan du passende tage på tur i undergrunden og kigge på de mange kunstværker. Der findes også gratis guidede ture, som du kan hoppe med på.

Hvad er mit yndlingssted i Stockholm?

Stockholm er fyldt med mange hyggelige steder, og et af mine yndlingssteder i byen er Stadshuset (Stockholms rådhus). Det er så fin en bygning, og så ligger den helt ud til vandet og med en fin udsigt til blandt andet Gamla Stan og Ridderholmen. Her er også en fin lille park, hvor du tit kan spotte fine brudepar, der lige er blevet viet.

Hvis du er til naturoplevelser, vil jeg anbefale en tur til Hellasgården i Nacka Naturreservat. Her er så flot og mulighed for mange forskellige udendørsaktiviteter, og så ligger det kun ca. 15 minutters kørsel fra Stockholm centrum. (Læs mere…)

Bonusinfo:

Stockholm har masser af søer og steder, hvor du kan bade, så husk badetøjet. Vejret er ofte ganske fint om sommeren. Du kan også tage på en smuk sejltur i Skærgården, eller fra centrum til Dronningholm Slot. (Læs mere…)

Det var lidt om, hvad du kan opleve i Stockholm om sommeren, har du fået lyst til at besøge byen? Jeg kan i hvert fald kun anbefale dig at besøge den smukke hovedstad. Hvis du har lyst til at læse om de andre steder i Bloggers By Hearts by-stafet, så klik blot på det sted, du vil læse om her: Roskilde, Dragør, SydhavnenBrønshøj-Husum, Stevns og Ærø.

Lær at lave en blog

Lær, hvordan du laver din egen blog på eget domæne. Jeg viser dig step by step, hvordan du opretter en blog på WordPress helt fra bunden.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 20. juli 2017 / 22:32

  Tak for god guide! Jeg er lige nu hjemme i Stockholm på ferie så vi nyder byen i solskin. I dag har vi sejlet i Skærgården og i går cyklede vi fra Bromma ind til byen og rundt på Djurgården. Det er også et besøg værd! I morgen tager vi ind til byen igen, så måske får vi brug for din spiseguide 😉 Nyd det danske, hvis du stadig er der hjemme!

  • Katrine
   21. juli 2017 / 17:01

   Hvor hyggeligt. Håber, du har en god ferie 🙂 Og ja, Stockholm er skøn i solskin! Det lyder som nogle dejlige aktiviteter, og jeg er helt enig i, at Djurgården er fantastisk. Jeg har planer om at lave et helt indlæg dedikeret til det. Håber, I fandt et godt sted at spise. Jo tak, jeg nyder ferien på Stevns 🙂
   Knus Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.