Har du overvejet at starte en blog som selvstændig, men er du i tvivl, om det er en god idé?
Som selvstændig har du mange bolde i luften, og jeg forstår godt, hvis det kan virke uoverskueligt også at skulle blogge. Ikke desto minde anbefaler jeg dig at gå i gang alligevel. At have en blog som selvstændig er nemlig en fantastisk måde at brande din virksomhed på og kan hjælpe dig til at leve af din passion.
Seks gode grunde til at starte en blog
1. Billig markedsføring
erfaring er, at denne tid er virkelig godt givet ud. Dine blogindlæg er med til at brande dig og din virksomhed. Ved at have en blog kan folk finde dig på alle tider af døgnet, og det får dig til at fremstå mere tilgængelig.
2. Giver dig ekspertstatus
Der er mange, der er bange for at dele ud af deres viden. Måske tænker du også, at der ikke er nogle, der vil betale dig for dit arbejde, hvis du giver tips og gode råd gratis på din blog. Men at blogge om din passion og dele viden inden for din niche er med til at give dig ekspertstatus. Det får dig til at fremstå som en, der ved, hvad hun taler om, og det er altså noget, der tiltrækker kunder.
3. Trafik til dit website
Du vil gerne sælge dig selv på din hjemmeside, få folk til at kontakte dig og købe af dig, men hvordan skal folk finde din hjemmeside? Du kan selvfølgelig bruge en masse penge på annoncering, men jeg foreslår, at du i stedet laver blogindlæg. Blogindlæg er med til at skaffe læsere til dit website. Det kan f.eks. være trafik fra Google, fordi du har blogget om et emne, som folk søger efter. Det kan også være trafik fra sociale medier, hvor du deler dine indlæg, eller fra dit nyhedsbrev, hvorfra du linker til dine indlæg.
4. Skab troværdighed
Alle kan komme og sige, at de kan finde ud af et eller andet, men det gælder om at vise, at du kan! En blog er med til at skabe troværdighed, fordi læserne for det første lærer dig bedre at kende. Og for det andet, fordi de ved at læse dine indlæg kan se, at du har styr på de ting, du arbejder med.
5. Svar på spørgsmål
Får du mange af de samme spørgsmål igen og igen, når du taler med kunder eller potentielle kunder? Afklar nogle af disse ting på din blog. Svar på de spørgsmål dine kunder sidder med. På den måde hjælper du også andre, der sidder med disse spørgsmål. Hvis en læser, føler at du har hjulpet dem, er der meget større chance for, at de senere hen vil blive kunde hos dig.
6. Bliv klogere på din målgruppe
blogindlæg, der er de mest læste, hvilket giver dig input til, hvad folk er interesseret i. Du kan også se, hvor gamle dine læsere er, hvor de bor, og hvilke andre interesserer de har. Alt sammen brugbar viden, når du skal markedsføre dig selv og finde nye kunder.
Men jeg har ikke noget at blogge om
Jeg hører tit fra folk, at de ikke ved, hvad de skal blogge om. Men tro mig, du har så meget at byde på! Du har jo en enorm viden inden for det felt, du arbejder med, og jeg går også ud fra, at du er passioneret for det, du laver. Del ud af denne viden på din blog. Skriv om din passion og lær fra dig. Tænk på, at det der føles naturligt, og som en selvfølge for dig, ikke nødvendigvis er det for andre. Alle starter et sted, så tænk over, hvad dine spørgsmål var, dengang du begyndte at lære om det, du i dag er ekspert til.
Men det er alt for tidskrævende at have en blog
Du kan også vende den om og spørge dig selv, om du har tid til at lade være med at brande dig selv? For det første behøver du ikke at blogge hver dag. Jeg anbefaler et blogindlæg om ugen, men færre er også godt nok. Alt er bedre end ingenting. Skriv kladder til indlæg på din telefon, når du kører i tog, eller få hjælp til at lave indlæg af en assistent, hvis du virkelig ikke kan finde tiden selv. Husk også på, at du kan genbruge bidder fra dine blogindlæg til dine nyhedsbreve og sociale medier – på den måde slår du to fluer med et smæk!
Okay, nu har vi fået på plads, at der ikke er nogen gode undskyldninger for ikke at starte en blog som selvstændig, så lad os kigge på, hvordan du rent faktisk kan komme i gang.
10 trin til at komme i gang med at blogge
1. Find ud af, hvad du skal blogge om
Blog om din passion og din niche, og lær fra dig inden for dit ekspertområde.
2. Begræns din målgruppe
For at lave en god virksomhedsblog skal du begrænse dig. Hvis du prøver at skrive til alle, er der større chance for, at du slet ikke skriver til nogle.
3. Find og køb et domænenavn
Et domænenavn er dit websites URL (f.eks. mitdomæne.dk), og er altså navnet på dit website. Du kan søge efter ledige domænenavne og købe dit nye domæne på f.eks. simply.com.
4. Opsæt din blog
Jeg anbefaler, at du opsætter din blog via WordPress.org, der er en brugervenlig platform med et hav af muligheder.
5. Køb et tema
Find et tema, som du godt kan lide og installer det på din WordPress installation. Sørg for at købe et tema i stedet for at bruge et gratis et, så er du bedre sikret over for nedbrud, da de købte temaer vedligeholdes bedre. Sørg også for at vælge et tema, der er mobiloptimeret.
6. Sider, der sælger
Jeg anbefaler, at du som minimum har en Om-side og en side med, hvad du tilbyder. Det vigtigste på dine sider er, at du får det til at handle om kunden i stedet for dig selv.
7. Kontakt
Sørg også for at gøre det nemt for kunden at kontakte dig. Det skal være nemt at finde dine kontaktoplysninger, så kunden ikke forgæves leder efter en måde at få fat i dig på.
8. Skriv indlæg, der skaber værdi
Dine blogindlæg skal skabe værdi for læseren – løse et problem eller en udfordring. Jeg anbefaler derfor, at du deler guides og tips og inspirerer dine læsere i dine blogindlæg.
9. Brug billeder
Brug billeder, der symboliserer, hvad du sælger, og hvem du er. Det er en god idé at få taget nogle professionelle portrætbilleder til din blog. På sider som pixabay.com og unsplash.com kan du downloade gratis billeder og bruge til dine blogindlæg.
10. Keep it simple
Gør din virksomhedsblog så simpel som mulig. Ved at holde det simpelt, bliver det også mere brugervenligt for læserne. Så hav få kategorier og få sider, så du får en blog, der er nem at navigere rundt i.
Har du overvejet at starte en blog? Hvilke tanker har du gjort dig, og er der noget, der holder dig tilbage?