Er blogging noget for dig og din virksomhed?

er blogging noget for dig og din virksomhed?

Svaret er kort og enkelt: Ja! Blogging er for alle, der har en passion, som de gerne vil dele ud af.

Måske tror du, at du kun kan få succes som blogger, hvis du har en livstilssblog om mode, skønhed, rejser eller børn. Men sandheden er, at der findes læsere inden for alle genre, og du kan blogge om alt. Det vigtigste er, at du er passioneret om det, du blogger om. At have en succesfuld virksomhedsblog handler ikke om at have mange tusinde følgere som de store kendte influencers, det handler om at have de rigtige følgere, som interesserer sig for dit indhold, og som kan blive til dine kunder.

Læs også: Derfor skal du starte en blog som selvstændig

Men jeg har ikke noget at blogge om

Jeg hører tit fra folk, at de ikke ved, hvad de skal blogge om. Men tro mig, du har så meget at byde på! Du har jo en enorm viden inden for det felt, du arbejder med, og jeg går også ud fra, at du brænder for det, du laver. Del ud af denne viden på din blog. Skriv om din passion og lær fra dig. Tænk på, at det der føles naturligt, og som en selvfølge for dig, ikke nødvendigvis er det for andre. Alle starter et sted, så tænk over, hvad dine spørgsmål var, dengang du begyndte at lære om det, du i dag er ekspert til.

Men det er alt for tidskrævende at have en blog

Du kan også vende den om og spørge dig selv, om du har tid til at lade være med at brande dig selv? For det første behøver du ikke at blogge hver dag. Jeg anbefaler et blogindlæg om ugen, men færre er også godt nok. Alt er bedre end ingenting. Skriv kladder til indlæg på din telefon, når du kører i tog, eller få hjælp til at lave indlæg af en assistent, hvis du virkelig ikke kan finde tiden selv. Husk også på, at du kan genbruge bidder fra dine blogindlæg til dine nyhedsbreve og sociale medier – på den måde slår du to fluer med et smæk!

Okay, nu har vi fået på plads, at der ikke er nogen gode undskyldninger for ikke at starte en virksomhedsblog, så lad os kigge på, hvordan du rent faktisk kan komme i gang.

10 trin til at komme i gang med at blogge

1. Find ud af, hvad du skal blogge om

Blog om din passion og din niche, og lær fra dig inden for dit ekspertiseområde.

2. Begræns din målgruppe

For at lave en god virksomhedsblog skal du begrænse dig. Hvis du prøver at skrive til alle, er der større chance for, at du slet ikke skriver til nogle.

3. Find og køb et domænenavn

Et domænenavn er dit websites URL (f.eks. mitdomæne.dk), og er altså navnet på dit website. Du kan søge efter ledige domænenavne og købe dit nye domæne på Unoeuro.com.

4. Opsæt din blog

Jeg anbefaler, at du opsætter din blog på WordPress.org, der er en brugervenlig platform med et hav af muligheder.

5. Køb et tema

Find et tema, som du godt kan lide, og installer det på WordPress. Sørg for at købe et tema i stedet for at bruge et gratis et, så er du bedre sikret over for nedbrud, da de købte temaer oftes vedligeholdes. Vælg også et tema, som er mobiloptimeret.

6. Sider, der sælger

Jeg anbefaler, at du som minimum har en Om-side og en side med, hvad du tilbyder.  Det vigtigste på dine sider er, at du får det til at handle om kunden i stedet for dig selv.

7. Kontakt

Sørg også for at gøre det nemt for kunden at kontakte dig. Det skal være nemt at finde dine kontaktoplysninger, så kunden ikke forgæves leder efter en måde at få fat i dig på.

8. Skriv indlæg, der skaber værdi

Dine blogindlæg skal skabe værdi for læseren – løse et problem eller en udfordring. Jeg anbefaler derfor, at du deler guides og tips og inspirerer dine læsere i dine blogindlæg.

9. Brug billeder

Brug billeder, der symboliserer, hvad du sælger, og hvem du er. Det er en god idé at få taget nogle professionelle portrætbilleder til din blog. På sider som pixabay.com og unsplash.com kan du downloade gratis billeder og bruge til dine blogindlæg.

10. Keep it simple

Gør din virksomhedsblog så simpel som mulig. Ved at holde det simpelt, bliver det også mere brugervenligt for læserne. Så hav få kategorier, og få sider, så du får en menu, der er nem at navigere rundt i.

Step by step videoguides

Vil du gerne lære at lave din egen virksomhedsblog? Jeg har lavet et kursus, der viser dig trin for trin, hvordan du gør. I kurset viser jeg, hvordan jeg har opsat min egen virksomhedsblog katrinelundloeje.dk, og ved at følge videoerne kan du lave dit helt eget professionelle website og begynde at blogge dig til flere kunder.

Læs mere om kurser her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.